Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Trendy / 15. február 2020

Rixo a Christian Lacroix pripravili kolaboráciu

Značka Rixo je stelesnením moderného dizajnu, ktorý si obľúbili IT girls po celom svete. Christian Lacroix zase symbolizuje zašlú slávu 70.

Rixo a Christian Lacroix pripravili kolaboráciu

Značka Rixo je stelesnením moderného dizajnu, ktorý si obľúbili IT girls po celom svete. Christian Lacroix zase symbolizuje zašlú slávu 70. a 80.rokov, ktoré zažívajú svoju renesanciu. Po dlhšej tvorivej odmlke sa dizajnér vracia na scénu a myslí to vážne, čoho dôkazom je aj kolaborácia so značkou Rixo.

Uvoľnenosť, bezprostrednosť a moderná sofistikovanosť dokonale vystihujú estetiku londýnskej značky Rixo. Pravidelne pracujú so zaujímavými potlačami a vzormi, pričom využívajú bohémsky pôsobiace strihy v kombinácii s minimalistickým prístupom. Keď prišla ponuka na spoluprácu s ikonickou značkou Christian Lacroix prostredníctvom emailu, zakladatelia značky Rixo, Henrietta Rix a Orlagh McCloskey si najskôr mysleli, že ide o spam. Avšak idea kolaborácie sa zhmotnila a dnes ju Rixo považuje za splnený sen. V tejto kolaborácii dostali totiž možnosť ponoriť sa do archívov značky Christian Lacroix a preskúmať tie najfarebnejšie potlače a vzory, ktoré ju preslávili. Mašle, motýliky, kvetiny či bodky, ktoré sa stali poznávacím znamením značky tak teraz boli pretavené do typickej Rixo estetiky, ktorú milujú moderné ženy.

1  2  3 
4  6 

Kolekcia pozostáva z 19 modelov, medzi ktorými nájdete saténové šaty v rôznych dizajnoch a dĺžkach, minišaty dekorované kamienkami, bodkované nohavice či dokonca nohavicový kostým a farebná blúzka. Potlače boli vybrané z prvých couture kolekcií značky Christian Lacroix. Niektoré pôvodné kúsky, ktoré inšpirovali túto kolaboráciu budú navyše vystavené v inštalácii na LFW počas prezentácie značky Rixo, ktorá sa uskutoční vo V&A múzeu. Kolekcia je dostupná v predaji od 15.februára na stránkach Rixo, ale aj v Galeries Lafayette v Paríži.

7  8 
9  10 

Foto: archív značiek

839

Súvisiace články