Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Trendy / 25. november 2019

Legíny – módny hit, alebo návrat z dávnej histórie?

Len máloktorá žena nemá vo svojom šatníku legíny. Tesná, elastická spodná časť odevu, ktorá obopína nohy je jednou zkontroverzných častí oblečenia.

Legíny – módny hit, alebo návrat z dávnej histórie?

Len máloktorá žena nemá vo svojom šatníku legíny. Tesná, elastická spodná časť odevu, ktorá obopína nohy je jednou z kontroverzných častí oblečenia. Nie sú doménou len žien, ale aj mužov.

Niekto ich zbožňuje, niekto nenávidí, isté ale je, že legíny poznajú asi všetci na svete. Elastické a tesné nohavice dajú vyniknúť pekným ženským nohám a isto po nich siahnete ak neradi nosíte sukne.

Legíny nie sú módnym hitom, ani výkrikom poslednej doby. Sú s nami už niekoľko storočí a tak ako každý módny kúsok aj legíny majú svoje obdobia vrcholu a pádov.
Prvé legíny nosili indiáni, nevyzerali síce tak ako ich poznáme. Boli to kožené nohavice priviazané k opasku. V období renesancie nosili tento typ odevu prevažne muži. Dámske legíny legíny sa nosili tiež, ale tvorili spodnú časť sukne.

Legíny sa hlavnou časťou oblečenia stali až v 60 – tich rokoch minulého storočia a pred cca desiatimi rokmi sa o slovo prihlásili znova. Lesklé a nápadité farby vyztriedali striedmejšie odtiene. Dnes síce nájdete na trhu bohatú farebnú škálu, ale ľudia najčastejšie siahajú po tmavších odtieňoch – hlavne čiernej.

S čím kombinovať legíny?

Otázky, ktoré si často krát ženy kladú sa týkajú nosenia legín - legíny sú športovým oblečením, oblečením na bežný deň, či sú vhodné do práce, na večernú zábavu a pod. Všetko záleží od vášho gusta, materiálu a aj prevedenia legín. Vybrať vhodný vrchný kúsok si môžete v Queens.sk.

leginy queens

V kombinácii s tričkom sú ideálne na športovanie a hlavne na jogu. Pri cvičení vás neobmedzujú a vďaka ich elasticite nehrozí, že ich roztrhnete. Ak si k nim dáte kardigan, tuniku, alebo dlhší top, či tričko (platí nepísané pravidlo aby vrchná oblečenia časť siahala pod zadok) môžete sa pokojne vybrať do mesta, na nákupy, alebo si len tak niekam večer sadnúť. Môžete ich skombinovať s elegantným sakom a vybrať sa tak na romantickú večeru.

Chladné zimné obdobie odrádza mnoho žien od nosenia sukní. Tenké pančucháče môžete pokojne nahradiť legínami. Ak si k nim dáte vysoké čižmy na podpätku budete neprehliadnuteľné. Ako vidíte, ide asi o ten najuniverzálnejší typ oblečenia aký sa dá v odevnom priemysle nájsť.

Kedy je lepšie sa legínam vyhnúť?

Ak si chcete dať legíny do práce v prvom rade si uvedomte či sú vhodné. Pokiaľ pracujete v kancelárii, banke či na úradoch, kde sa očakáva istý dress code je vhodné sa im radšej vyhnúť. Tiež nie je vhodné ak si dáte k legínam krátke tričko, crop top, alebo tielko. Táto kombinácia je povolená len do fitnes centra.

1840

Súvisiace články