Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Trendy / 15. august 2019

Trendy, ktoré vládnu vintage móde

The RealReal je zrejme najväčšou platformou na predaj luxusnej vintage módy. Na jej stránkach nájdete unikátne kúsky módnych domov ako Chanel, Céline či Cartier.

Trendy, ktoré vládnu vintage móde

The RealReal je zrejme najväčšou platformou na predaj luxusnej vintage módy. Na jej stránkach nájdete unikátne kúsky módnych domov ako Chanel, Céline či Cartier. Každoročne však vydáva správu, v ktorej analyzuje a hodnotí najväčšie trendy a hráčov, ktorí vo vintage móde figurujú. Ktoré to sú tento rok?

Koniec fast fashion?

Z poslednej správy vyplýva, že nákup módy z druhej ruky stabilne stúpa. Týka sa to cenovo dostupných, ale aj luxusných značiek. Až 32% zákazníkov totiž priznáva, že po second-handoch (luxury a mid-luxury) siaha ako po alternatíve ku fast fashion, pričom až 56% nakupujúcich hovorí, že udržateľnosť je najväčšou motiváciou.

Gucci a Louis Vuitton dominujú

Najvyhľadávanejšou značkou je Gucci, nasleduje Louis Vuitton a na treťom mieste sa nachádza Chanel. Veľký skok tiež urobila značka Balenciaga (10.miesto) a Céline. V TOP 10 sa tiež umiestnila Prada (4.miesto), Hermés (5.), Fendi (6.), Christian Dior (7.), Valentino (8.), Christian Louboutin (9.).

Najväčšie sú mikro trendy

Podľa reportu už viac nedominujú 2-3 obrovské trendy, ale niekoľko desiatok menších naraz. Medzi tie tento rok patria napríklad sponky do vlasov, batika, mini kabelky, neónové farby, kardigány, PVC a podobne.

Investičné kabelky

Módna verejnosť si pri nákupe kabelky vyberá model aj podľa toho, ako sa vyvíja jeho hodnota. Existujú totiž investičné kabelky, ktoré sa okrem štýlu kupujú práve s vidinou rastu hodnoty. Na prvom mieste je Hermés Kelly, ktorá zaznamenáva najväčší nárast v hodnote, no obrovskému nárastu sa teší aj Dior Saddle Bag.

Street Wear ovláda módu

Ak ste si mysleli, že éra street wearu sa končí, je to práve naopak, neustále rastie. Záujem o kúsky ako maskáče, rybársky klobúk či masívne tenisky nezastaviteľne a rýchlo rastie. Najpopulárnejšími značkami v tejto sfére sú Yeezy (1.miesto), Off White (2.), Nike (3.), Supreme (4.) a Adidas (5.).

Mladé značky si budujú svoje meno

Značky, ktoré sa zrodili v ére Instagramu sú takisto nezastaviteľné. Staud zaznamenáva najväčší nárast (+850%), nasleduje Khaite (+717%), Toteme (+509%), Rejina Pyo (+465%) a Sandy Liang (+355%).

Luxusná móda aj doma

Logománia a s ňou spojené luxusné značky sa prebojovali aj do našich domovov. Najobľúbenejším a najvyhľadávanejším kúskom je pritom deka Hermés a vankúš Chanel.

998

Súvisiace články