Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Trendy / 26. jún 2019

Converse uvedie recyklovanú líniu

Pôvodne boli určené pre basketbalistov, no postupne sa vypracovali na miláčika celebrít či street stylových ikon asamozrejme neodmysliteľne patria kštýlu rôznych subkultúr. Jednoducho Converse je pojem, ktorý uznáva takmer každý.

Converse uvedie recyklovanú líniu

Pôvodne boli určené pre basketbalistov, no postupne sa vypracovali na miláčika celebrít či street stylových ikon a samozrejme neodmysliteľne patria k štýlu rôznych subkultúr. Jednoducho Converse je pojem, ktorý uznáva takmer každý. Teraz však svoju existenciu vyšperkujú novou kolekciou, ktorá bude vyrobená z recyklovaných materiálov.

Converse Renew: 1. model z recyklovaných PET fliaš, 2. model z upcyklovaného textilu, 3. model zo zmesi bavĺn

Značka Converse má na konte množstvo dizajnérskych kolaborácií, ktoré pretvorili ikonické modely vrátane Chuck Taylor All Star do rôznych štýlov. Avšak teraz prejdú úplne iným prerodom. Projekt Converse Renew odštartuje novú éru značky Converse, ktorá čelí výzve prepájajúcej dizajn a udržateľnosť. Značka sa jednoducho dala na cestu za hľadaním riešení na zlepšenie ekologickej situácie bez toho, aby sa museli vzdať svojho dizajnového a kvalitatívneho štandardu. Tento projekt preto využíva nielen nové materiály, ale aj inovatívne postupy a výrobné procesy, ktoré majú spoločný cieľ- vyvinúť nové, udržateľné Converse.

1

Na počiatku všetkých inovácií vždy stáli Chuck Taylor All Star a inak to nebude ani teraz. Converse Renew začne ako prvý predávať práve tento model spoločne s Chuck 70, pričom oba modely budú vyrobené z recyklovaných PET fliaš a do predaja sa dostanú už 5.júla. V auguste sa do ponuky zaradí Chuck 70 vyrobený z upcyklovaného denimu a na kúsky z upcyklovanej zmesi bavĺn si budeme musieť počkať do roku 2020.

3Converse Renew, model z upcyklovaného textilu

Foto: archív značky

1332

Súvisiace články