Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Trendy / 11. apríl 2019

Bunda z ananásu či blúzka z pomaranču v H&M Conscious Exclusive

Najnovšia kolekcia Conscious Exclusive je inšpirovaná prírodnou silou zeme. Okrem toho, že je tým najlepším zdrojom inšpirácie, dokáže aj liečiť.

Bunda z ananásu či blúzka z pomaranču v H&M Conscious Exclusive

Najnovšia kolekcia Conscious Exclusive je inšpirovaná prírodnou silou zeme. Okrem toho, že je tým najlepším zdrojom inšpirácie, dokáže aj liečiť. Jej krása, mágia a umenie v kombinácii s technológiami a inováciami sa stali v tejto kolekcii hlavným bodom.

Jednotlivé kúsky v kolekcii boli navrhnuté tak, aby sa dali využiť na rôzne príležitosti, na každodenné nosenie aj na výnimočnejšie udalosti. Zároveň prináša tri nové udržateľné materiály: Piñatex, Orange fiber a BLOOM Foam.

Conscious Excluisve 2019 Installation images new material 1  Conscious Excluisve 2019 Installation images new material 2  Conscious Excluisve 2019 Installation images new material 3 

Piñatex®- materiál, ktorý vytvára alternatívu ku koži. Je vyrobený z celulózových vlákien, ktoré boli extrahované z ananásových listov. Na výrobu jednej bundy z tejto kolekcie sa využilo 16 kíl ananásových listov.

Orange Fiber- ako názov napovedá, centrálnym materiálom je pomarančový kôra, ktorá sa premieňa na kvalitnú látku. Ide o vedľajší produkt pri výrobe pomarančovej šťavy. Na výrobu jednej blúzky z tejto kolekcie sa spotrebovalo 2,3 kíl pomarančových šupiek.

BLOOM™ Foam- pena vyrobená z biomasy rias je vysoko výkonný materiál, ktorý sa využíva v podrážkach topánok. Vďaka výrobnému procesu, pri ktorom vzniká podrážka sa pomáha čistiť a obnoviť životné prostredie, len jedny sandále s touto podrážkou vrátia do prírody 112,5 litrov čistej vody.

Kolekcia využíva okrem toho aj recyklované striebro, ktoré je získavané napríklad z priemyselného odpadu, TENCEL™- materiál z udržateľných zdrojov dreva, recyklovaný polyester vyrábaný z PET fliaš, ako aj organický ľan a bavlnu.

HM CONSCIOUS EXCLSUIVE event SmetanaQ galerie Praha moda a udrzitelnost 9  HM CONSCIOUS EXCLSUIVE event SmetanaQ galerie Praha moda a udrzitelnost 10  HM CONSCIOUS EXCLSUIVE event SmetanaQ galerie Praha moda a udrzitelnost 11 

Okrem toho, že ide o udržateľnú kolekciu, ktorá posúva hranice módy, je zostavená z mnohých štýlových kúskov, ktoré vynikajú svojimi kvetinovými potlačami, metalickými detailmi a trendy dizajnom. Siluety sú ako stvorené na letné garden parties či hudobné festivaly. Kolekcia je dostupná online aj v Nákupnej galérii Myslbek v Prahe od 11.apríla.

Foto: H&M

1352

Súvisiace články