Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Trendy / 11. apríl 2019

Fashion Revolution Week odštartuje na Svetový deň Zeme

Slovensko sa už po šiesty krát zapája do celosvetovej kampane Fashion Revolution Week, ktorý tento rok začne na Svetový deň Zeme. Spolu sviac ako 100 krajinami sa bude Fashion Revolution Slovakia venovať budúcnosti módneho priemyslu ztroch hľadísk: ochrany životného prostredia, pracovným podmienkam arovnosti pohlaví.

Fashion Revolution Week odštartuje na Svetový deň Zeme

Slovensko sa už po šiesty krát zapája do celosvetovej kampane Fashion Revolution Week, ktorý tento rok začne na Svetový deň Zeme. Spolu s viac ako 100 krajinami sa bude Fashion Revolution Slovakia venovať budúcnosti módneho priemyslu z troch hľadísk: ochrany životného prostredia, pracovným podmienkam a rovnosti pohlaví. Súčasťou programu budú rôzne prednášky, diskusie o slow fashion, ale aj študentská módna prehliadka.

Bude to už 6 rokov, od tragického zrútenia továrne v Bangladéši, ktoré si vyžiadalo viac ako tisíc obetí. Táto udalosť sa stala spúšťačom svetovej iniciatívy aj vzniku Fashion Revolution. Cieľom je reformovať módny priemysel a dosiahnuť nielen etickejšie pracovné podmienky, transparentnú výrobu, ale aj ekologickejšie a udržateľné výrobné procesy. Synonymom projektu sa stal #whomademyclothes, ktorý vyzýva ľudí na to, aby sa viac zaujímali o to, odkiaľ ich oblečenie pochádza a v akých podmienkach vzniká.

FASH REV diskusia2018 8

 

Fashion Revolution Week tento rok začne na Svetový deň Zeme, 22.apríla, a potrvá do 28.apríla. Medzi tisíckami podujatí po celom svete má svoju úlohu aj Slovensko. Šiesty ročník sa bude venovať témam ako globálne otepľovanie či ľudské práva. Otvorí diskusiu medzi farmármi, výrobcami aj továrňami, ale aj spotrebiteľmi. Okrem toho bude vyzývať k hľadaniu riešení ako znížiť uhlíkovú stopu a eliminovať diskrimináciu na pracovisku. V prvom rade však chce ukázať ľuďom, čo znamená uvedomelý konzum.

SATORI STAGE

Barbara Jagusak Michal Sabo

Prvá panelová diskusia v rámci Fashion Revolution Week sa uskutoční v Berlinke 23.apríla o 18:00. Povedie ju Barbara Jagušák a pozvanie do diskusie prijali dizajnérka udržateľných svadobných šiat Zuzana Kedroňová, marketingový riaditeľ Alain Delon, Juraj Kunák, predstaviteľ firmy Ekocharita, a koordinátorka Fashion Revolution Slovakia, Zuzana Ryšavá. 25.apríla sa v priestoroch tlačiarní Svornosť v Bratislave uskutoční módna, študentská prehliadka upcyklovaných modelov. Fashion Revolution Week však zavíta aj do iných kútov Slovenska- Banskej Bystrice, Popradu aj Košíc. Ku koncu týždňa svoju novú kolekciu Efemerida predstaví Andrea Pojezdálová.

DSC0005 DSC0085

Viac informácií o Fashion Revolution Week nájdete na https://www.fashionrevolution.org/europe/slovakia/

1632

Súvisiace články