Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Trendy / 19. marec 2019

Gucci spúšťa program Changemakers

Značka Gucci spúšťa program na podporu inkluzivity adiverzity, ktorý má pomôcť vytvoriť príležitosti pre talentovanch, mladých ľudí zrôznych sociálnych prostredí. Iniciatíva pozostáva zviacerých prvkov.

Gucci spúšťa program Changemakers

Značka Gucci spúšťa program na podporu inkluzivity a diverzity, ktorý má pomôcť vytvoriť príležitosti pre talentovanch, mladých ľudí z rôznych sociálnych prostredí. Iniciatíva pozostáva z viacerých prvkov.

Prvým z nich je Nadácia Changemakers, ktorá bude poskytovať štipendiá. „Týmto programom chceme investovať do mladých ľudí, posilniť komunity a sústrediť sa najmä na pôsobenie v rámci afro-amerických komunít,“ povedal CEO značky, Marco Bizzarri. 5-miliónový nadačný fond bude investovať do rozvoje komunitných programov na základe štipendií pre ľudí, ktorí túžia po kariére v móde. Tento program tiež poskytne samotným zamestnancom značky Gucci niekoľko dní plateného voľna, ktoré môžu využiť na dobrovoľnícku činnosť podľa vlastného uváženia, v smeroch ako podpora rovnosti, ochrana životného prostredia či v oblasti vzdelávania.

Ďalším elementom programu je vytvorenie výboru pozostávajúceho zo známych osobností z odvetvia ako Will.i.am či Dapper Dan, ktorý bude dohliadať na transparentnosť aktivít značky a dohliadať na etický a sociálne zodpovedný prístup. „Verím, že pre budúce generácia vytvoríme nové príležitosti, ktoré poskytnú ľuďom z rôznych sociálnych prostredí priestor na vývoj,“ dodáva Bizzarri.

Foto: archív značky

1252

Súvisiace články