Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Trendy / 4. február 2019

H&M dáva zbohom plastovým taškám

Sieť predajní H&M už viac nebude používať plastové tašky na Slovensku. Od 28.januára sa ich zbavila úplne a rozhodla sa ich úplne zbaviť.

H&M dáva zbohom plastovým taškám

Sieť predajní H&M už viac nebude používať plastové tašky na Slovensku. Od 28.januára sa ich zbavila úplne a rozhodla sa ich úplne zbaviť. Cieľom nie je len redukovať používanie plastových tašiek, ale aj motivácia zákazníkov, aby si nosili vlastné nákupné tašky na viacero použití.

 

 

 

Nové papierové tašky práve preto nebudú zadarmo. H&M chce takto zákazníkov naučiť, aby sa správali udržateľnejšie a ekologickejšie. Výťažok z predaja papierových tašiek však bude venovaná organizácii WWF Slovensko, ktorá sa venuje ochrane prírody, najmä lesa, vôd a šeliem.

„Plastový odpad sa nachádza už vo všetkých moriach a oceánoch na svete, dokonca na najhlbšom mieste - v Mariánskej priekope. Vítame preto krok H&M v snahe znižovať množstvo tohto odpadu. Ešte viac však oceňujeme, že vychováva svojich zákazníkov a vyzýva ich v prvom rade priniesť si na nákup vlastnú tašku," hovorí Miroslava Plassmann, riaditeľka WWF Slovensko.

Skupina H&M počas posledných rokov výrazne pokročila smerom k svojej vízii, ktorá vedie zmenu k cirkulárnemu a obnoviteľnému módnemu priemyslu. Jedným z mnohých odvážnych cieľov H&M je do roku 2030 využívať iba recyklované alebo inak udržateľne získavané materiály.

Udržateľné iniciatívy H&M podporujú aj rôzne známe tváre či influencerky ako Barbara Jagušák, Soňa Müller a Emma Tekelyová, Mirka Luberdová, Natalia Körner, Ivana Petrušová či Iveta Kopernická.


1637

Súvisiace články