Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Trendy / 16. január 2019

Ako zadefinovať svoj vlastný štýl?

Už ste sa niekedy zamysleli nad tým, ako je možné že Pandora Sykes, Bella Hadid či Meghan Markle stále vyzerajú akoby vypadli zobálok módneho magazínu? Nemusia pritom mať na sebe dizajnérske kúsky za tisíce eur, ale pokojne modely zmedzinárodných reťazcov.

Ako zadefinovať svoj vlastný štýl?

Už ste sa niekedy zamysleli nad tým, ako je možné že Pandora Sykes, Bella Hadid či Meghan Markle stále vyzerajú akoby vypadli z obálok módneho magazínu? Nemusia pritom mať na sebe dizajnérske kúsky za tisíce eur, ale pokojne modely z medzinárodných reťazcov. Jednoducho vedia, čo im pristane.

@pandorasykes

Vytvoriť svoj charakteristický štýl vôbec nie je komplikovanou záležitosťou. Skúste to pomocou nasledujúcich krokov.

 

1. Typ postavy

Základom vytvorenia si svojho charakteristického štýlu je pochopenie svojej postavy. Len takto môžete vyberať kúsky, ktoré vám skutočne pristanú a postave lichotia. Stačí keď zadáte svoje miery napríklad tu, a stránka vám odpovie, aký typ postavy ste.

2. Obľúbené kúsky

Aký typ oblečenia najradšej nosíte? Sú to kardigány, džínsy, kožené bundy? Nezáleží na tom, ako ste odpovedali, ale svoj šatník by ste však mali založiť práve na vašich odpovediach. Tie by ste následne mali obmieňať a dopĺňať. Ako však prísť na to, čo máte najrašej? Vyčleňte si v skrini špeciálne miesto, kde budete počas celého mesiaca odkladať všetko, čo ste si obliekli. Takto dostanete presnú odpoveď.

3. Investícia do kvality

Úspešný šatník prežije roky. Stavte na kvalitu kúskov, namiesto masových nákupov vo výpredajoch. Ak viete, že neoddeliteľnou súčasťou vášho šatníka sú svetre, stavte na kvalitné, prírodné materiály, ktoré vám vydržia nepoškodené aj celé roky.

4. Moodboard

Ak vám predchádzajúce kroky nepomôžu, skúste to s nástenkou. Pripnite na ňu všetky outfit, ktoré vás chytili za srdce. Alebo jednoducho prezrite všetky vaše fashion nástenky na Pintereste.

5. Farebná škála

Keď ste už našli strihy, ktoré vám sedia, najobľúbenejšie kúsky máte už tiež vytriedené, naslednuje farebná paleta. Hra farieb môže byť nevyspytateľná, a zatiaľ čo koralovo červená môže pri vašich ryšavých vlasoch pôsobiť mdlo, bordová môže byť tá pravá. Otestujte preto, ktoré farby vám najviac pristanú.

6. Nespoliehajte sa na trendy

Čím viac trendov, tým viac možností a tým viac zmätku. Nesústreďujte sa preto na to, čo je momentálne v kurze, ale stavte na nadčasové klasiky. Saká tu budú vždy, džínsy takisto, male čierne musí mať v šatníku každá žena, rovnako aj čierne lodičky. Tieto šatníkové stálice následne doplňte moderným vánkom.

1378

Súvisiace články