Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Trendy / 25. apríl 2016

5 jednoduchých krokov k dokonalému šatníku

Poznáte to, stojíte uprostred obchodu a neviete, čo si vybrať. Páči sa vám tá sukňa vzadu, sako na figuríne a ani tá kabelka na hornej poličke nie je vôbec zlá.

5 jednoduchých krokov k dokonalému šatníku

Poznáte to, stojíte uprostred obchodu a neviete, čo si vybrať. Páči sa vám tá sukňa vzadu, sako na figuríne a ani tá kabelka na hornej poličke nie je vôbec zlá. Ale bude to spolu ladiť? Nevidela som v tom kolegyňu? A klasika: nebudú mať v ďalšom obchode niečo ešte krajšie? Nie je umenie míňať a nakupovať ako zmyslov zbavená. Umením je nakupovať s nápadom a vyskladať si šatník, ktorý je originálny, kombinovateľný, a ktorý vystihuje vašu osobnosť. Naučte sa ako na to s Auparkom Bratislava. Poradí vám jeho špičkový stylista Alex Lindov.


1. Basic kúsky musia byť
Skôr ako sa pustíte do hľadania samej seba v podobe výrazných modelov, presondujte svoj šatník, či v ňom nechýbajú základné kúsky. Také, ktoré by vo vašej skrini nemali chýbať. Hovoríme napríklad o čiernych a béžových lodičkách, puzdrovej sukni, rifľovej či koženej bunde, bielej košeli, atď. A keďže je reč o nadčasovej móde, vyberajte vždy kvalitné značky, ktorých oblečenie vám vydrží. Odborníkom na džínsy, ktoré taktiež nesmú chýbať vo výbave, je francúzska značka Le Temps des Cerises. Ich džínsy vám padnú dokonale a vyformujú božské pozadie. Povinný jemný úpletový sveter, ktorý zahreje počas výkyvov počasia, ponúka značka Stefanel – svoje oblečenie vyrába predovšetkým v talianskej Salgarede, za pomoci high-tech špičkových výrobných postupov.


Le_Temps_des_CerisesLe Temps des Cerises

Stefanel_ul044df1206-0891-s_4
Stefanel

2. Nebojte sa kombinovať
Určite máte vo svojom okolí kamarátku, pri ktorej sa vám zdá, že chodí každý deň v novom outfite. Pravdepodobnejšie ale je, že dobre ovláda remeslo kombinovania. Tak ako to robia Francúzsky. Majú v šatníku zopár vecí, no perfektne sa s nimi vyhrajú. Väčšina kolekcií jednotlivých značiek je stavaná tak, aby ich jednotlivé kúsky spolu tvorili súhru farieb a strihov. Skúste sa inšpirovať napríklad modelmi pomerne mladej a neortodoxnej značky SILVIAN HEACH, ktorá sa postupne stáva akýmsi symbolom talianskej netradičnej, a pritom veľmi ženskej módy. Dôraz kladie na detail a kozmopolitnosť. Jej oblečenie je veľmi dobre kombinovateľné. Rovnako zaujímavá je top americká značka CHAPS, ktorá roky vyrastala pod záštitou Ralpha Laurena alebo Tiger of Sweden s jedinečným škandinávskym dizajnom.



Silvian_Heach

SILVIAN HEACH


Tiger_of_Sweden_S58295002_050_detail1
Tiger of Sweden



CHAPS
CHAPS

3. Aspoň jeden top kúsok v outfite
Citujúc Giorgia Armaniho: „Rozdiel medzi štýlom a módou je kvalita." Vo svojom šatníku by ste mali mať určite viaceré kúsky hodné závisti. Takýto kvalitný kúsok známej značky oživí celý outfit a tak povediac, pridá na kráse aj zvyšným častiam modelu. Môže ním byť napríklad značková kabelka výraznej farby. Presne také ponúka značka Coccinelle, ktorá kladie pri každej kolekcii dôraz na detail a strih, čím neochvejne deklaruje rukopis talianskych tvorcov módy. Najnovšia kolekcia výrazných i pastelových farieb dokonale vystihuje trendy pre jar a leto 2016.


Coccinelle
Coccinelle

4. Noste štýlové šperky
Originálny šperk dodá outfitu vždy potrebnú bodku. Dnes už je dovolené kombinovať jednotlivé kovy a chic sú i masívnejšie kúsky (samozrejme s jednoduchším topom). Ozvláštnite svoj model originálnymi striebornými doplnkami Thomas Sabo. Za úspechom značky stojí mimoriadne talentovaná dizajnérka Susanne Kölbli. Zásahom do čierneho je aj dánska značka PANDORA a jej populárne náramky s príveskami, ktoré si volíte samé, podľa svojho vkusu. V Auparku Bratislava nájdete jediný monobrand v Bratislave.


thomas_sabo_x0099-087-11
Thomas Sabo
Pandora_HIGH_SPR16_SPS_POETICBLOOMS_14_RGB
PANDORA


5. Na kozmetike nešetrite
Ak sleduje fashion blogy, viete, že trendsetterky nikdy nešetria na kozmetike. Potrpia si na kvalitné značky a ich prémiové produkty. Veľmi dobre vedia, že dokonalá vizáž podčiarkne celkový outfit. Navyše, ak si dáte tú námahu a kúpite si kvalitné a trendové oblečenie, prečo by ste mali model „zabiť" lacnou kozmetikou? Dnes už nie je problém ani dostupnosť. V Auparku Bratislava nájdete hneď viaceré renomované kozmetické značky. Napríklad značku hollywoodskych hviezd – MAC, za ktorou už nemusíte cestovať do Viedne. A ňou zoznam nekončí. Svoju prevádzku v centre otvoril už aj Bobbi Brown, Clinique a Estée Lauder.


kozmetika

zdroj: Aupark

4583

Súvisiace články