Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Módne prehliadky / 1. júl 2021

Cestovanie so značkou Max Mara

Cestovania sme si za posledné obdobie neužili veľa, zväčša sme o ňom len snívali. Predstavovali sme si kam sa najbližšie vyberieme, aké miesta a kultúry spoznáme.

Cestovanie so značkou Max Mara

Cestovania sme si za posledné obdobie neužili veľa, zväčša sme o ňom len snívali. Predstavovali sme si kam sa najbližšie vyberieme, aké miesta a kultúry spoznáme. Naše predpandemické plány v čase zlatého veku cestovania sa však veľmi rýchlo museli poddať realite alebo našej fantázii podporenej literatúrou, ktorá nás na cesty predsa len zobrala. Týmto všetkým je inšpirovaná najnovšia kolekcia značky Max Mara s názvom Local Color.

Kolekcia Resort 2022 bola predstavená na najvhodnejšom mieste, ktoré chytí sa srdce každého milovníka cestovania a elegancie - v hoteli Mezzatorre na čarovnom talianskom ostrove Ischia. Predstavenie si nenechali ujsť mnohé známe osobnosti od Anny Dello Russo až po Leonie Hanne.

Local Color hovorí príbeh cestovania, ale aj spoznávania jednotlivých miest, napríklad aj tých, ktoré by sme za bežných okolností možno nespoznali tak do hĺbky, keby sme na nich nestrávili dostatok času. Ako nám však názov kolekcie napovedá, je zároveň inšpirovaná literárnou klasikou z dielne Trumana Capote s rovnomenným názvom - Local Color. Hlavné hrdinky v tejto knihe, ktoré autor nazýval labuťami boli nablízkané cestovateľky, ktoré zasvetili svoj život vyrovnanosti aj sofistikovanosti. Max Mara v tejto kolekcii labute pretvára na svoj obraz, vytvára z nich komplexné postavy milujúce zábavu, rodinu, priateľov, ktoré zvládajú život s jet-set glamourom.

Max Mara si pri tejto kolekcii predstavovala množstvo typov žien, od tých, ktoré každú sezónu zavítajú do Paríža pre najnovšie kolekcie, alebo tie, ktoré sa rady vrátania na obľúbené miesta v Stredozemnom mori. Kolekcia je plná dobrodružnej nálady, ktorú zosobňuje ručne vyrábaná obuv či slamené košíky ako stvorené na palubu moderných jácht či na prechádzky po večernej promenáde. Siluety inšpirované obdobím Mid-century modern sú prepracované do športovejších modelov, ktoré vďaka svojej univerzálnej povahe môžete využiť takmer kdekoľvek a akokoľvek. Chýbať nemôže ani ikonický kabát 101801, ktorý je pretvorený do luxusnej, modernej podoby. Naprieč kolekciou sa objavujú rôzne kontrastné potlače, ktoré dotvárajú dobrodružne sofistikovanú povahu jednotlivých modelov.

Foto: Max Mara

966

Súvisiace články