Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Módne prehliadky / 5. máj 2021

Chanel Cruise 21/22 inšpirovaná filmom z dielne Jeana Cocteau

Najnovšia Cruise kolekcia značky Chanel bola inšpirovaná tvorbou Jeana Cocteau. Virginie Viard si ju zvolila hneď z niekoľkých dôvodov - Gabrielle Chanel si bola s umelcom veľmi blízka, a samotná kreatívna riaditeľka Virginie Viard miluje jeho film Orfeov závet.

Chanel Cruise 21/22 inšpirovaná filmom z dielne Jeana Cocteau

Najnovšia Cruise kolekcia značky Chanel bola inšpirovaná tvorbou Jeana Cocteau. Virginie Viard si ju zvolila hneď z niekoľkých dôvodov - Gabrielle Chanel si bola s umelcom veľmi blízka, a samotná kreatívna riaditeľka Virginie Viard miluje jeho film Orfeov závet. Destináciou pre túto prehliadku sa tak stala Carrières de Lumières v Les Baux-de-Provence.

Unikátne priestory multifunkčného objektu, ktorý je častým dejiskom najvýznamnejších umeleckých eventov či výstav, tak tentokrát hostilo aj kolekciu Chanel Cruise, ktorá bola nabitá silnými umeleckými inšpiráciami. Priestory boli výrazne graficky ladené a podčiarkovali tak jednoduchosť a precíznosť poetickej stránky filmu z dielne Jeana Cocteau, ktorá inšpirovala kreatívnu riaditeľku navrhnúť čistú kolekciu s výrazným dvoj-tónovým rukopisom, ktorý je založený na čierno-bielej kombinácii.

01 Cruise 2021 22 show decor pictures copyright CHANEL 1   03 Cruise 2021 22 show decor pictures copyright CHANEL with special thanks to the Jean Cocteau committee 

Spoločným poznávacím znamením tvorby dvoch ikon- Gabrielle Chanel aj Jeana Cocteau bola hra so svetlom, ktorá krásne podčiarkovala kontrasty na čierno-bielej kolekcii a nechávala vyniknúť rôznorodé materiály, ich štruktúry, hĺbku aj žiarivosť. V kolekcii sú využité rôzne materiály od tvídu cez makramé až po hodváb, zamat či kožu. Ich výber stelesňuje podstatu modernej vízie Chanel, ktorá kombinuje svoje dedičstvo, nadčasový charakter, ale aj moderný vzhľad založený na kombinovaní kontrastov.

“Chcela som zachytiť aj extrémnu modernu z filmu od Cocteau, chcela som trochu tvrdosti. Množstvo strpacov, kože, ale aj flitrov v kombinácii s tvídom a kostýmami to priniesli. Sú to looky, ktoré pripomínajú modernu 60.rokov, ale aj punk,” hovorí Virginie. Aby kolekcia ešte väčšmi nadviazala na tvorbu Gabrille a jej vzťah s umelcom, lookbook k nej bol nafotený v zrekonštruovanom apartmáne na 31 rue Cambon, kde zakladateľka značky žila. “Na tomto mieste Gabrielle Chanel mala všetky svoje divoké poklady ako levy, sfingy, jelene a ďalšie symboly módneho domu, práve tu sa tiež stretávala so svojimi priateľmi z umeleckej scény vrátane Jeana Cocteau. 

01 Cruise 2021 22 show Finale pictures copyright CHANEL 1

Celú prehliadku si môžete pozrieť tu ↓

Foto: Chanel

1205

Súvisiace články