Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Módne prehliadky / 8. september 2019

Mladá krv na MBPFW

Budúcnosť je fascinujúca. Napriek tomu, že nevieme, čo presne nám prinesie, nevieme sa jej dočkať.

Mladá krv na MBPFW

Budúcnosť je fascinujúca. Napriek tomu, že nevieme, čo presne nám prinesie, nevieme sa jej dočkať. Skvelým pohľadom do budúcnosti sú aj kolekcie mladých dizajnérov na prestížnych módnych univerzitách ako UTB Zlín či UMPRUM, ktoré svoju tvorbu predstavili na MBPFW. Pozrite si s nami, ako vyzerá budúcnosť módy podľa nich.

TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI SS20

Bohatý mix rôznorodosti nám predstavili študenti z Liberca, ktorí sa nebáli zájsť do hyperšportových referencií, do histórie, ale aj ríše rozprávok či sci-fi prostredia. Na jednotlivých modeloch vynikala krajčírska zdatnosť, ale aj módna filozofia. Nebojácnosť a jasná vízia boli prítomné pri každom z modelov, pričom žiaden nezatieňoval ostatné. Vznikla tak komplexná prezentácia toho, čo nás v móde ešte len čaká.

UTB ZLÍN: ATELIÉR DESIGN ODĚVU SS20

Kolekcia, ktorá sa nedá nazvať inak, ako zážitok. Celé to odštartovali dievčenské a jemné modely, neskôr ich na móle vystriedali nude looky, ktoré vytvárali nahý efekt a nasledovali aj multifarebné modely, ktoré priniesli do kolekcie svieži vánok. Strihovo boli modeli prepracované do detailov, avšak popustili uzdu svojej fantázie, mali v sebe odvahu, nielen stylingovú, ale aj konštrukčnú.

BFGU SS20

Módna univerzita z Tokia takisto odprezentovala kolekciu svojich študentov. Nezaprela v sebe typické ázijské prvky, ktoré sú v modernej móde stále prítomné. Sústredili sa na konštrukcie a štruktúry. Bohaté vzory a výšivky takisto nemohli chýbať a inde zase vynikali farebné potlače a dramatické motívy. Počas prehliadky sa na móle siluety, ktoré sa rôzne zahrali s objemom a detailmi. Niektoré pôsobili dramaticky, iné zase avantgradne.

UMPRUM: ATELIÉR DESIGNU ODĚVU A OBUVI SS20

Pražský UMPRUM predstavil takisto bohatú kolekciu, ktorá pozostáva z jemnučkých modelov, ale aj odhodlaných výtvorov. Študenti na jednej strane zvolili ľahké, padavé materiály, ktoré pôsobili futuristicky, no na tej druhej sa nevyhli ani tradičným pleteninám dotvárajúce minimalizmus kolekcie. Siluety mali v sebe náznak dravosti, ktorú podčiarkovala manipulácia s látkou, no pritom dokázali pôsobiť elegantne a moderne.

Foto: archív MBPFW

1430

Súvisiace články