Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Módne ikony / 10. september 2020

Novým kreatívnym riaditeľom Fendi sa stal Kim Jones

Do kreatívneho vedenia módneho domu Fendi prichádza populárny dizajnér Kim Jones, ktorého môžeme poznať aj ako umeleckého riaditeľa pánskej línie Dior. Dizajnér bude zastávať obe tieto pozície akreatívnu víziu vo Fendi bude tvoriť spoločne so Silviou Venturini Fendi.

Novým kreatívnym riaditeľom Fendi sa stal Kim Jones

Do kreatívneho vedenia módneho domu Fendi prichádza populárny dizajnér Kim Jones, ktorého môžeme poznať aj ako umeleckého riaditeľa pánskej línie Dior. Dizajnér bude zastávať obe tieto pozície a kreatívnu víziu vo Fendi bude tvoriť spoločne so Silviou Venturini Fendi.

Kim Jones bude mať pod palcom dámske línie haute couture, prêt-à-porter a na kožušinové kolekcie, zatiaľ čo Silvia ostáva pri navrhovaní pánskej kolekcie a doplnkov. „Kim Jones je veľký talent a už od svojho nástupu neustále ukazuje schopnosť prispôsobovať sa kódom a dedičstvu módnych domov v rámci LVMH, do ktorých prináša veľkú odvahu a zmysel pre modernosť,“ povedal Bernard Arnault, CEO skupiny LVMH. Kim Jones dodal: „Chcel by som sa poďakovať pánovi Arnaultovi, Pietrovi Beccarmi, Sergi Brunschwigovi a Silvii Venturini Fendi za túto príležitosť. Pracovať pre tieto dva prestížne módne domy je pre mňa ako návrhára veľká česť a to, že budem môcť odštartovať pôsobenie vo Fendi a zároveň pokračovať v práci pre Dior Men je pre mňa veľká výsada.“

Svoju prvú kolekciu Fendi Kim Jones predstaví v rámci kolekcie prêt-à-porter na sezónu jeseň/zima 21-22. Prehliadka sa uskutoční v rámci MFW vo februári 2021.

Zastávať dve kreatívne pozície v prestížnych módnych domoch sa môže zdať ako poriadne veľké sústo, no rovnako fungoval Karl Lagerfeld počas dlhých rokov, kedy pôsobil naraz v módnom dome Fendi a Chanel. Kim je nástupcom po Karlovi, ktorého módny dom dokázal nahradiť až teraz, viac ako rok a pol po jeho smrti.

Foto: Brett Lloyd, Fendi

1064

Súvisiace články