Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Módne ikony / 10. máj 2019

Éra virtuálnych influencerov

To, že žijeme vdobe influencerov je každému jasné. Dokonalé postavy, dobrodružné dovolenky adni nabité príležitosťami, exkluzívnymi módnymi vychytávkami atými najluxusnejšími drinkami sú Insta štandardom pre influencerky po celom svete.

Éra virtuálnych influencerov

To, že žijeme v dobe influencerov je každému jasné. Dokonalé postavy, dobrodružné dovolenky a dni nabité príležitosťami, exkluzívnymi módnymi vychytávkami a tými najluxusnejšími drinkami sú Insta štandardom pre influencerky po celom svete. Verejnosť si už však zvykla na to, že nie všetko čo vidí na sociálnych sieťach je skutočné, a zrejme aj preto sa na scéne začali pomaly objavovať virtuálne influencerky, ktoré nemáme problém akceptovať. Nahradia tieto fiktívne postavy skutočné influencerky?

@lilmiquela, 1,5 milióna followerov

Zrejme najznámejšia virtuálna influencerka, ktorá má svoju stránku dokonca na Wikipedii. Tá tvrdí, že jej celé meno znie Miquela Sousa a pochádza z mesta Downey v Kalifornii. Miquelin insta profil vznikol už v roku 2016, od kedy si stihol nazbierať viac ako 1,5 milióna followerov. Písali o nej svetové médiá, na fotkách na Instagrame ju môžeme pravidelne vidieť v dizajnových kúskoch popredných značiek, prípadne na významných módnych akciách, kde sa stretáva so známymi osobnosťami. Minulý rok mala dokonca pod palcom instagramový profil značky Prada, počas jej prehliadky v rámci Milano Fashion Week. Okrem Instagramu ju však živí aj modeling a spev. Miquela totiž vydala niekoľko piesní, ktoré žánrovo zaraďuje do trap tvorby.

2 3

 

@shudu.gram, 173-tisíc followerov

Keď sa pred dvoma rokmi začali objavovať fotografie modelky Shudu Gram, zrejme nikto by sa neodvážil tvrdiť, že ide o virtuálnu osobnosť. Aj keď prvým náznakom mohla byť jej dokonale symetrická tvár, krásna pokožka a úžasná postava. Postupne si podmanila Instagram, ktorý začal jej krásu vyzdvihovať do nebies, no aj tak dokázala svetu popliesť hlavu. Väčšina jej followerov totiž dlho žila v presvedčení, že ide o skutočnú ženu. Dnes je považovaná za prvú virtuálnu modelku a známe módne domy jej pravidelne zasielajú svoje najnovšie kreácie. Za jej zrodom stojí britský fotograf Cameron- James Wilson.

4  5 

 

@bermudaisbae, 133-tisíc followerov

Bermuda je najlepšou kamarátkou Miquely a reprezentuje typickú Kalifornčanku so zlatými vlasmi zastrihnutými do chic bobu a odetú do štýlových outfitov. Aj napriek tomu, že reprezentuje zrejme najštandardnejší ideál krásy, má na konte značne nižšie množstvo followerov ako predchádzajúce influencerky. Jej stvoritelia to pripisujú faktu, že je bývalou podporovateľkou prezidenta Trumpa (áno, virtuálni influenceri majú za sebou celý príbeh a neustále vyvíjajúce sa životy). Dlho randila s virtuálnym influencerom Blawkom (@blawko). Zaujímavé je, že Bermudu, Miquelu aj Blawka vytvorila tá istá firma, ktorá im zároveň dodala rôzne osobnosti, ktoré si získavajú odlišné typy verejnosti.

6  7 

@imma.gram, 50-tisíc followerov

Keď sa pozriete na Japonku Immu, určite vám nenapadne, že nie je skutočná. Avšak aj v jej prípade ju trochu prezrádzajú dokonalé črty a pleť. Jej kratučký, ružový bob a plné pery evokujú nevinnosť a hravosť, ktoré si okamžite zamilovali aj svetové značky. Na fotkách vo svojom profile pravidelne pózuje v najnovších kúskoch Nike, Undercover či japonských, nezávislých značkách. Zoberie vás aj na svoje cesty naprieč svetom či na exkluzívne akcie ako uvádzanie nových produktov Dior.

8  9 

@noonoouri, 281-tisíc followerov

Noonoouri je úplne inou influencerkou ako predchádzajúce. Nesnaží sa byť skutočná, zakladá si práve na svojej fantazijnej povahe a rozprávkovom vzhľade. Svojim Bambi pohľadom si dokázala získať už takmer 300-tisíc followerov po celom svete a milujú ju aj svetové značky od Burberry cez Bulgari až po Dior. Má len 19 rokov, no na konte nespočetné množstvo kolaborácii s najvýznamnejšími módnymi značkami. Stihla navštíviť tie najexkluzívnejšie akcie vrátane Filmového Festivalu v Cannes a objavila sa na titulkách tlačených magazínov vo svete. Natáča aj videá, ktoré môžete sledovať na jej YouTube kanáli a medzi nimi nájdete napríklad tutoriál líčenia pomocou dekoratívnej kozmetiky KKW Beauty.

11  10 

Foto: Instagram

1642

Súvisiace články