Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Módne ikony / 20. júl 2013

Shopping list: Predajňa Alexandra McQueena

Londýnska ulica Savile Row, preslávená dielňami zameranými na kvalitné zákazkové krajčírstvo, nesie od minulého roka ďalšie prestížne meno. Módny dom Alexandra McQueena tu totiž otvoril svoju prvú vlajkovú predajňu s pánskym oblečením.O dizajn interiéru sa postarala kreatívna riaditeľka značky Sarah Burton spoločne s kanceláriou David Collins Studio.

Shopping list: Predajňa Alexandra McQueena

20.7.2013

Londýnska ulica Savile Row, preslávená dielňami zameranými na kvalitné zákazkové krajčírstvo, nesie od minulého roka ďalšie prestížne meno. Módny dom Alexandra McQueena tu totiž otvoril svoju prvú vlajkovú predajňu s pánskym oblečením.

Savile_Row_McQueen_001


David_CollinsO dizajn interiéru sa postarala kreatívna riaditeľka značky Sarah Burton spoločne s kanceláriou David Collins Studio. Práve tento týždeň vo veku 58 rokov podľahol ťažkej chorobe zakladateľ a hlavný tvorca tejto kancelárie, jeden z najuznávanejších britských interiérových dizajnérov, David Collins. Okrem iných mal na konte množstvo ocenených realizácií hotelov, reštaurácií, barov a kaviarní, predovšetkým v Londýne. Obchodné adresy Alexandra McQueena patria k jedným z jeho posledných diel.

Za pôvodnou fasádou predajne AMQ s pánskym oblečením sa ukrýva príbeh vyskladaný z motívov módneho domu a mnohých nenápadných živočíšnych detailov – príbeh, ktorý oživuje zašlú slávu vznešených domov.

Savile_Row_McQueen_002


Atmosféru slávnostnej vojenskej prehliadky navodzujú červené koberce, zatiaľ čo snehobiele steny, napodobňujúce sadrové omietky z 19. storočia, zachytávajú v štýle Rorschachových atramentových škvŕn typické McQueenove motívy ako rozprestreté krídla či lebku. V jemných náznakoch však nechýbajú ani pazúry, parohy či chrbticové stavce, na ktorých visia police s topánkami. Na podlahe sa strieda vzácny mramor Nero Argento s pôvodnými drevenými parketami. Všetko v grandióznej farebnej kombinácii čiernej, červenej, bielej a zlatej.



pripravila: Anna Salvová
foto: David Collins Studio

Prečítajte si aj článok Nakupujte priamo u McQueena.

Ďalšie inšpiratívne obchodné priestory nájdete v magazíne Top Fashion jar - leto 2013.

 

    3510

    Súvisiace články