Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Made in Czecho-Slovakia / 22. november 2020

Ľan a konope, materiály z ktorých vznikajú trendové odevy pod značkou Pohan

O tom, že na povale domu môžete nájsť tie najväčšie poklady, hovorili už naše staré mamy. A takýto bol aj začiatok príbehu dnes úspešnej a vyhľadávanej módnej značky Pohan.

Ľan a konope, materiály z ktorých vznikajú trendové odevy pod značkou Pohan

O tom, že na povale domu môžete nájsť tie najväčšie poklady, hovorili už naše staré mamy. A takýto bol aj začiatok príbehu dnes úspešnej a vyhľadávanej módnej značky Pohan. Ivan Štosel našiel na povale svojho domčeka pred desiatimi rokmi kus starého plátna, z ktorého si dal ušiť košeľu.

Vôbec netušil, čo týmto kusom odevu spôsobí. Mnohí známi, kamaráti i cudzí ľudia ho oslovovali s požiadavkou vytvorenia takéhoto módneho kúsku. Praktického, vymykajúceho sa uniformnosti, pohodlného a štýlového.

Tak Ivan Štosel spolu so svojou manželkou Jankou a švagrinou Miškou založili rodinný podnik. Rozhodli sa, že budú pracovať výlučne s prírodnými materiálmi a to od látok až po doplnky a zdobenie oblečenia.

pohan moda lan konope priroda slovensko tradicie vysivky trvala udrazatelnost 9

pohan moda lan konope priroda slovensko tradicie vysivky trvala udrazatelnost 10  pohan moda lan konope priroda slovensko tradicie vysivky trvala udrazatelnost 6 

Z pôvodného zamerania na šitie košieľ sa portfólio výrobkov prirodzene rozširovalo a dnes táto unikátna tradičná slovenská značka ponúka všetky druhy bežného oblečenia. Pánske košele, nohavice, mikiny, dámske blúzky, sukne, šaty, spodnú bielizeň i bielizeň na spanie, posteľnú bielizeň a doplnky ako šále, šatky i opasky. A čerstvou novinkou v ponuke módnej značky Pohan sú ľanové tričká z jemného úpletu.

pohan moda lan konope priroda slovensko tradicie vysivky trvala udrazatelnost 8

Zaujímavá je aj cieľová skupina značky, ktorú je dôležité si stanoviť pri každom podnikaní, aby sa dokázala výroba produktov správne zacieliť. Tu s úsmevom Miška Šranková hovorí: "Áno, cieľovú skupinu sme si chceli určiť. Avšak v našom prípade to nebolo možné. Naozaj si naše oblečenie kupujú ľudia, ktorí milujú prírodu, riešia ekológiu i trvalú udržateľnosť. Avšak rovnako sa o nás zaujímajú aj manažéri a dámy, ktoré túžia po originalite a štýle. Tak isto sa tešíme zo záujmu cestovateľov, ktorí potrebujú kvalitu a pohodlie, chalupárov, rodiny s deťmi, mladých ľudí, ale aj páry, ktoré si u nás vyberú oblečenie na špeciálnu príležitosť."

pohan moda lan konope priroda slovensko tradicie vysivky trvala udrazatelnost 2  pohan moda lan konope priroda slovensko tradicie vysivky trvala udrazatelnost 5 

Prepracované strihy, voľba tých najkvalitnejších prírodných materiálov a ručné spracovanie odevov značky Pohan sú skĺbením tradície, pohodlia, štýlu a úcty k prírode.
O vlastnostiach ľanových či konopných materiálov sme už hovorili, avšak Miška Šranková naše informácie dopĺňa: "Tieto materiály sú takmer bezúdržbové, ľan je prirodzene antibakteriálny, neelektrizuje, nepriťahuje prach a má vynikajúce termoregulačné vlastnosti. V teple chladí a v zime zohrieva. Je vhodný na nosenie priamo na holé telo, je priedušný. Tkanina dokáže absorbovať takmer trojnásobok svojej suchej váhy, preto dobre odvádza pot, čo prispieva k vysokému komfortu nosenia."

pohan moda lan konope priroda slovensko tradicie vysivky trvala udrazatelnost 1

Produkty značky Pohan sa vyznačujú ešte ďalším rozmerom. V protiklade s módnymi výstrelkami, ktoré zákazníci nosia jednu sezónu, sú práve ich produkty určené na dlhodobé nosenie. Prírodné materiály ako ľan či konope majú totiž tú vlastnosť, že sa častým a pravidelným nosením zjemňujú, mäknú a sú čoraz pohodlnejšie. Stávajú sa takpovediac druhou kožou.

Značka Pohan sa zaraďuje medzi etické značky aj vďaka tomu, že už pri výrobe sa prihliada na to, aby nevznikal takmer žiaden odpad, a zostatky materiálov sú ďalej využité. Jednotlivé odevy sa pri predaji na jarmokoch a iných akciách nebalia a pri distribúcii sa dbá na ekologické riešenie obalov.

Viac informácií: www.pohan.sk

2175

Súvisiace články