Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Made in Czecho-Slovakia / 9. november 2020

Trendové detské oblečenie ZUPPA milujú deti aj rodičia

Značku trendového detského oblečenia ZUPPA asi nie je potrebné milovníkom dizajnových a kvalitných vecí bližšie predstavovať. Originalita, priznaná identita a princípy Fair Trade sú základnými piliermi výroby oblečenia ZUPPA.

Trendové detské oblečenie ZUPPA milujú deti aj rodičia

Značku trendového detského oblečenia ZUPPA asi nie je potrebné milovníkom dizajnových a kvalitných vecí bližšie predstavovať. Originalita, priznaná identita a princípy Fair Trade sú základnými piliermi výroby oblečenia ZUPPA. S manželmi Pačindovcami, ktorí sú zakladateľmi tejto rodinnej firmy, sme sa porozprávali o tom, ako sa im aktuálne darí, ako zvládli posledné náročné "koronové" mesiace, a na čo sa môžeme z ich noviniek tešiť.



Na úvod nám povedzte, ako sa vám v tejto dobe momentálne darí?

Aj napriek súčasnej často premenlivej dobe môžeme povedať, že sa nám, aj značke ZUPPA v rámci možností darí. Sme po spustení zimnej a vianočnej kolekcie, z ktorej sa veľmi tešíme. Veľkou zmenou u nás sú nové priestrannejšie priestory, do ktorých sme sa na jar presťahovali. Máme výrazne väčšie administratívne zázemie, skladovú časť, dielňu a komfortnejší priestor na vzorovanie nových modelov. Tak isto priestor pre osobné odbery našich zákazníkov sme prispôsobili tak, aby sa u nás zákazníčky aj ich deti cítili príjemne, takmer ako doma. Dielňu sme doplnili o nové priemyselné šijacie stroje, aby sme ešte viac zvýšili kvalitu šitia. Keďže každou novou kolekciu pomaličky zväčšujeme objem výroby, dohodli sme sa na spolupráci s ďalšou slovenskou krajčírskou dielňou, už štvrtou v poradí, nakoľko len naše kapacity nám už nepostačujú. Tešíme sa aj novým spoluprácam, ktoré nám život do cesty priviedol, ako napríklad Martina a Dianu Královcov od King’s photography, s ktorými sme postupne nadviazali nielen profesionálny, ale aj priateľský vzťah. Výsledkom toho sú dokonale zachytené momenty počas fotení našich kolekcií, čo sa odzrkadľuje aj na veselých a prirodzených fotkách, a to je pri fotení malých detí naozaj umenie.

zuppa trendy oblecenie predeti saty ruska komplety nova kolekcia 3

Ako prežívate obdobie pandémie?

Začiatok marca nás zasiahol rovnako, ako predpokladáme všetky ostatné firmy. Nebolo to jednoduché, ale k pandémii sme sa postavili s pokorou a čelom Akceptovali sme ju ako novú výzvu. Našu výrobu sme prispôsobili novým podmienkam. Začali sme vyrábať rúška, ktorých bol akútny nedostatok. Zo začiatku sme vyrobili len niekoľko stoviek kusov, ktoré sme bez váhania darovali tým, ktorý to najviac potrebovali - okolitým lekárňam a zdravotníckym zaradeniam. Dopyt bol však tak veľký, že sme na krátky čas preorientovali podstatnú časť našej produkcie len na rúška. Rozhodli sme sa pre najpohodlnejší strih a variabilné uchytenie rúška, ktoré si môže náš zákazník zvoliť podľa toho, čo mu viac vyhovuje. Podarilo sa nám ako jedným z mála dať vyrobiť antibakteriálnu látku na Slovensku, ktorá je používaná na všetkých našich rúškach. Momentálne rúška farebne ladíme k naším modelom tak, aby ich nosenie bolo pre deti aj pre dospelých motivujúce, pohodlné a štýlové. Korona kríza našťastie nijako neovplyvnila nakupovanie materiálu zo zahraničia, dalo sa bez problémov ďalej nakupovať online a nákladná doprava fungovala aj počas zatvorenia hraníc.

zuppa trendy oblecenie predeti saty ruska komplety nova kolekcia 2

Mali ste teda aj čas na nové návrhy?

Mali. V jesennej kolekcii sme priniesli nové strihy šiat, kabátov, či kompletov. Popracovali sme na zviditeľnení identity produktov ZUPPA. Ročne robíme štyri kolekcie, paralelne s ročnými obdobiami. Čas medzi nimi však vždy prejde tak rýchlo, že mnoho nápadov sa nestihne dostať na látku a ostanú len v hlave, čo nás trochu mrzí.

zuppa trendy oblecenie predeti saty ruska komplety nova kolekcia 4

Na aké produkty sa môžu milovníci vašej značky tešiť?

Aktuálne už pripravujeme zimnú kolekciu, ktorá bude opäť bohatá na nové prvky. Samozrejme nebudú chýbať ani obľúbené kúsky ako baranice, či zateplené sukňolegíny alebo vianočné šaty.

zuppa trendy oblecenie predeti saty ruska komplety nova kolekcia 6

Každý z vašich produktov má svoj príbeh. Kde čerpáte inšpiráciu a nové nápady?

Inšpiráciu prináša každodenný život. Podnetov je naozaj veľa a sú všade naokolo. Stačí si vyjsť von do prírody, medzi ľudí, alebo si pustiť obľúbenú hudbu či dobrý film. Okrem toho, podnety na funkčnosť a praktickosť daného výrobku prináša každodenná starostlivosť o naše deti. Oni sami najlepšie vedia, aké oblečenie sa im nosí dobre a pohodlne, a aké nie. Tieto skúsenosti potom prenášame do ZUPPA kúskov.

zuppa trendy oblecenie predeti saty ruska komplety nova kolekcia 7

Prezraďte nám ešte vaše najbližšie plány.

Našou prioritou je zachovávať v ZUPPA princípy Fair Trade. Znamená to, že aj so zvyšujúcou sa produkciou chceme naďalej vyrábať naše výrobky prioritne na Slovensku. Ďalej chceme chrániť dizajn našich produktov na Úrade priemyselného vlastníctva. Asi ako jediná zo slovenských značiek detského oblečenia máme na naše nosné produkty vydaný tzv. chránený dizajn. Naše zákazníčky si teda môžu byť isté, že kupujú originál. Takisto by sme postupne radi otvorili náš prvý kamenný obchod, aby sme boli bližšie k našim zákazníkom. Osobná spätná väzba od nich, najmä od tých najmenších, je neoceniteľná. Chceli by sme tiež zvýšiť objem predaja v Česku, kde máme stále veľký priestor na rast, ako aj v ďalších susedných krajinách. Celý príbeh ZUPPA vnímame ako jedno veľké dobrodružstvo a nesmierne si ho užívame. Riadime sa heslom, že „to najlepšie ešte len príde“.

Viac informácií: www.zuppa.sk

2402

Súvisiace články