Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Made in Czecho-Slovakia / 12. august 2019

WE’RE NEXT: Budúcnosť českej módy

Česko-slovenská módna scéna je čoraz širšia a pestrejšia. Neustále sa vyvíja a zlepšuje, takže s príchodom novej generácie módnych dizajnérov sa vždy môžeme tešiť na zaujímavý prístup k móde.

WE’RE NEXT: Budúcnosť českej módy

Česko-slovenská módna scéna je čoraz širšia a pestrejšia. Neustále sa vyvíja a zlepšuje, takže s príchodom novej generácie módnych dizajnérov sa vždy môžeme tešiť na zaujímavý prístup k móde. Práve preto sa aj my v redakcii tešíme na unikátnu módnu show s názvom WE’RE NEXT.

WE’RE NEXT už štvrtý rok organizuje občianske združenie O.S. OPEN z.s., ktoré ponúka priestor na prezentáciu svojich kolekcií študentom UMPRUM a Royal Academy of Fine Art v Antverpách. Tohtoročná prehliadka sa nesie v motíve „čítaj sprava“ a uskutoční sa už 12.septembra v priestoroch divadla X10 v centre Prahy.

„Na módnu prehliadku by sa malo chodiť tak často ako do kina alebo galérie. Práve preto sa snažíme o sprostredkovanie zážitku, módy a iných prístupov čo najväčšiemu publiku,“ povedal Lukáš Spilka, organizátor WE’RE NEXT. Mladý dizajnér Lukáš vyštudoval módu na UMPRUM a magisterský titul získal zase v Antverpách, práve preto pôsobí ako spojovateľ medzi týmito dvoma krajinami a univerzitami. Hlavnou myšlienkou tohto ročníka je „čítaj sprava“, a nadväzuje na filozofiu surrealizmu. Svoje kolekcie predstaví viac ako 20 dizajnérov z Česka a Holandska. Presný harmonogram a zoznam prezentujúcich dizajnérov bude odtajnený neskôr v priebehu mesiaca. Keďže zámerom celého projektu je sprístupniť módu širokej verejnosti, prehliadka je otvorená všetkým návštevníkom. Vstupenky je možné zakúpiť na portáli goout.cz.

Royal Academy of Fine Arts je považovaná za jednu z najlepších módnych univerzít v Európe. Dbá na kvalitu vyhotovenia a detaily, pričom dôraz kladie na autenticitu a nositeľnosť. UMPRUM je zase v našich končinách považovaná za rodisko domácich úspešných dizajnérov, ktorých učí najvyššej forme kreativity a sebavyjadrenia.

1249

Súvisiace články