Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Made in Czecho-Slovakia / 29. marec 2019

Budúcnosť česko-slovenskej módy na MBPFW

MBPFW nám poskytol pohľad do budúcnosti prostredníctvom módnych prehliadok mladých, kreatívnych ľudí zmódnych adizajnových univerzít vČesku. Čo nás podľa nich čaká aneminie?

Budúcnosť česko-slovenskej módy na MBPFW

MBPFW nám poskytol pohľad do budúcnosti prostredníctvom módnych prehliadok mladých, kreatívnych ľudí z módnych a dizajnových univerzít v Česku. Čo nás podľa nich čaká a neminie?

UTB Zlín: Ateliér design odevov

Študenti zo Zlína predstavili farebnú kolekciu, ktorá hýrila rôznorodosťou. O viditeľný vplyv sa postarali športové prvky a street wear, no eleganciu do kolekcie pridávali zdobené materiály a sofistikované strihy. Objavili sa samozrejme avantgardnejšie oufity, ktoré reprezentovali najmä vizionárstvo mladého kolektívu. Materiálová a štýlová diverzita poukazovala na všestrannosť a odvahu mladých dizajnérov.

UMPRUM: Ateliér designu odevov a obuvi

Kolekcia Ethical Message Ateliéru designu odevov a obuvi z UMPRUM predstavovala modernú podobu ženskosti. Materiály boli splývavé a jemné, pričom dekorované boli najmä kvetinami. Kombinovali pastelové a žiarivé farby, pričom strihy boli inšpirované rôznymi módnymi dekádami. Do toho sa objavili jemné náznaky športového vplyvu napríklad v podobe cyklistických šortiek a oversized mikín.

UMPRUM: Ateliér módnej tvorby

Ďalší ateliér UMPRUM pripravil kolekciu n názvom Projekt Ascher Challenge. Prehliadku otvorili športovo pôsobiace overaly a kúsky, ktoré boli zjavne inšpirované Formulou 1, nasledovali outfity, ktoré prepájali ženskosť so športovým štýlom a založené boli na korzetových detailoch a elementoch pripomínajúcich spodnú bielizeň. V kolekcii sa objavili aj vysoko elegantné modely s nádychom futurizmu, ktoré kombinovali čisté strihy, tylové detaily, a neskôr aj metalické prvky.

Foto: archív MBPFW

1501

Súvisiace články