Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Made in Czecho-Slovakia / 26. marec 2019

MBPFW ocenil mladý talent

MBPFW je najväčšou módnou udalosťou vnašich končinách. Preto poskytuje priestor na prezentáciu významným postavám zdomácej módne scény, ale aj zahraničným hosťom.

MBPFW ocenil mladý talent

MBPFW je najväčšou módnou udalosťou v našich končinách. Preto poskytuje priestor na prezentáciu významným postavám z domácej módne scény, ale aj zahraničným hosťom. Vytvára však aj zaujímavé príležitosti pre mladých dizajnérov.

Pravidelným účastníkmi na MBPFW sú študenti módnych univerzít, ktorí majú možnosť odprezentovať svoje kolekcie. Okrem toho však Týždeň módy organizuje súťaž pre mladé talenty v spolupráci so značkou VAN GRAAF. Výnimkou nie je ani aktuálne prebiehajúci ročník, ktorý v súťaži VAN GRAAF Junior Talent 2019 našiel svojho víťaza. Stal sa nim Boris Kráľ.

V súťaži, ktorá bola oficiálnou súčasťou programu, sa módnou prehliadkou predstavili 4 finalisti. Vybrala ich odborná porota na základe predložených portfólií. Medzi uchádzačmi bola absolventka Ateliéru Design oděvu Univerzity Tomáše Bati v Zlíne Denisa Dovalová, študent Ateliéru módní tvorby Vysoké školy uměleckoprůmyslové v Prahe Jakub Patka, Boris Kráľ, študent Ateliéru Design oděvu Univerzity Tomáše Bati a Adam Grmolec, študent Střední školy designu a módy v Prostějove.

Víťaz, Boris Kráľ zaujal kolekciou inšpirovanou érou „New Look,“ ktorá preslávila Christiana Diora. Borisa táto fáza nesmierne fascinovala a na základe nej vytvoril svoju New Look kolekciu na moderný obraz. Hrá sa v nej so strihmi, a objemami. V siluetách vyniká úzky pás a dostatočná miera drámy, výrazné farby a kontrastné detaily. Avšak celá kolekcia je koncipovaná tak, aby zapadla do moderného, každodenného života.

Boris Kráľ

Denisa Dovalová

Adam Grmolec

Jakub Patka

Foto: archív MBPFW

1863

Súvisiace články