Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Made in Czecho-Slovakia / 19. október 2014

Tretí deň Bratislavských módnych dní – 1. časť

Tretí a zároveň záverečný deň Bratislavských módnych dní priniesol do Refinery gallery sofistikovanú módu z dielní tých najlepších z domácej scény. Prinášame vám reportáž z prvého bloku prehliadok.Večer otvorila značka Rozbora Couture, pod ktorou sú podpísaní bratia Richard a Robert Rozbora.

Tretí deň Bratislavských módnych dní – 1. časť

18.10.2014

Tretí a zároveň záverečný deň Bratislavských módnych dní priniesol do Refinery gallery sofistikovanú módu z dielní tých najlepších z domácej scény. Prinášame vám reportáž z prvého bloku prehliadok.

Večer otvorila značka Rozbora Couture, pod ktorou sú podpísaní bratia Richard a Robert Rozbora. Štúdio značky nájdete v Bratislave, no butik vo Viedni. Svoju tvorbu, pri ktorej využívajú ušľachtilé materiály ako hodváb, mušelín, kašmír a čipku, sami označujú ako "elegantný mestský štýl".

Veronika Hložníková predstavila rafinovanú kolekciu, ktorú uviedli nohavicové kostímy doplnené sexy transparentnými detailami a uzavreli krátke, veľmi ženské šaty.
Nálada, ktorá vyžarovala z kolekcie Michaely Ľuptákovej bola o niečo temnejšia. Túto atmosféru navodzovali najmä sieťované doplnky cez oko a celú tvár, ktorými návrhárka doplnila úžasne prepracované a nositeľné modely priliehavých šiat.



Pánsku módu predstavila počas finálového večera značka Alain Delon, ktorá aj tu reprezentovala svoje motto: "Francúzsky šarm pre moderných mužov."
Návrhárka Jaroslava Wurll Kacanová sa venuje tvorbe spoločenských a svadobných šiat a tomu zodpovedala aj jej kolekcia na BMD. Jej šaty, pri ktorých tvorbe využíva najmä čipku, šifón a tyl boli nystylované s dopĺnkami z dielne Zuzany Zliechovcovej a Zuzany Borčákovej.
Kolekciu spoločenských šiat, avšak v porovnaní z predchádzajúcou oveľa pompéznejšiu a teatrálnejšiu nám predviedla dizajnérka Jana Jurčenko.


Pripravila: Jana Zajasenská
Foto: Daniel Kaplavka, Peter reefe Kováč
 

    3654

    Súvisiace články