Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Made in Czecho-Slovakia / 28. apríl 2014

Fashion LIVE! 2014 - prvé správy

Po mimoriadne úspešnom prvom ročníku módneho podujatia Fashion LIVE! 2013, ktoré sprístupnilo prehliadky slovenskej a svetovej módy širokej verejnosti, prichádza Fashion LIVE!

Fashion LIVE! 2014 - prvé správy

28.4.2014
Po mimoriadne úspešnom prvom ročníku módneho podujatia Fashion LIVE! 2013, ktoré sprístupnilo prehliadky slovenskej a svetovej módy širokej verejnosti, prichádza Fashion LIVE! 2014. Minulý štvrtok nám viac o pripravovanom ročníku prezradili na tlačovej konferencii jeho organizátori, Oldřiška Křížová a Marcel Holubec zo združenia MÓLO.

DSC_4910_kopia

Tradícia jedného jesenného týždňa venovaného móde má za cieľ rozširovať povedomie o móde a módnom obchode prostredníctvom prehliadok, showroomov, bohatého sprievodného programu a ďalších foriem prezentácie. V roku 2014 ponúkne Fashion LIVE! komplexnejší a rozsiahlejší program podujatia. Počas troch dní 15. – 17. októbra 2014 uvidia návštevníci v Starej Tržnici prehliadky po-predných módnych tvorcov a značiek zo Slovenska i zahraničia. Vstup bude opäť voľný. Bohatý sprievodný program ponúkne showroomy, fashion talk, výstavy, videoroom, či textilné inštalácie.

Vizuál Fashion LIVE! 2014 aj tento rok nafotil známy fotograf Braňo Šimončík. Stvárňuje novú energiu v celkovom smerovaní. Vyžaruje z neho svetlo, čistota a prirodzenosť ako symbol nového luxusu. O vlasový styling sa postarala Renata Márová ambasadorka značky L'Oréal Professionnal a líčenie vytvorila Alenka Sulcová.

Kamapan_Fashion_Live_2014_kopia

Za konceptom úspešného módneho podujatia stojí občianske združenie MÓLO, ktoré je nezávislou organizáciou pripravenou podporovať aktivity v oblasti módy a aktívne prispievať k ich rozvoju. Chce pomáhať dizajnérom a vytvárať im podmienky pre rozvoj. Medzi jeho ciele patrí vzdelávanie v oblasti módy, realizácia kultúrno-spoločenských podujatí na podporu módnej tvorby na Slovensku, a aj vo svete, pomoc pre začínajúcich módnych tvorcov, poskytovanie poradenstva v módnom priemysle, podpora obchodu atď.

Koncept jednotlivých dní Fashion LIVE! ponúkne mix komerčných značiek, mladých i eta-blovaných dizajnérov a vyvrcholí tým najlepším z domácej a aj zahraničnej módnej scény prostredníctvom exkluzívnych večerných módnych show.

Programové zloženie prehliadok je delené do troch sekcií.
TRENDY – prezentácia komerčných značiek a aktuálnej kolekcie pre sezónu jeseň - zima 2014/15.
FRESH – inšpiratívne kolekcie nastupujúcej generácie módnych dizajnérov a nové impulzy od zahraničných hostí.
THE BEST OF – najrozsiahlejšie najzásadnejšie kolekcie toho najlepšieho z domácej au-torskej módnej tvorby.
Vyvrcholením podujatia bude udeľovanie Fashion LIVE! AWARDS v niekoľkých kategóriách. Rozhodovať o nich bude porota zložená z odborníkov v oblasti módy.

zdroj: Fashion LIVE!

 

    2814

    Súvisiace články