Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Made in Czecho-Slovakia / 25. apríl 2014

Bratislavské módne dni JAR 2014 – 1. deň

Trblietavé rúšky na ústa, zlaté tŕňové koruny a tanečná šou s kabelkami. Aj to bol prvý deň Bratislavských módnych dní, venovaný výhradne slovenskej móde.Úvodný večer deviateho ročníka prestížneho podujatia Bratislavské módne dni otvorila organizátorka, riaditeľka Agentúry Promotion, Mária Reháková.

Bratislavské módne dni JAR 2014 – 1. deň

25.4.2014
Trblietavé rúšky na ústa, zlaté tŕňové koruny a tanečná šou s kabelkami. Aj to bol prvý deň Bratislavských módnych dní, venovaný výhradne slovenskej móde.

KAP_5035

Úvodný večer deviateho ročníka prestížneho podujatia Bratislavské módne dni otvorila organizátorka, riaditeľka Agentúry Promotion, Mária Reháková. „Móda nie sú len šaty, topánky či šperky, móda je umením, preto som nesmierne vďačná, že vám môžeme spoločne s partnermi dopriať krásny umelecký zážitok," popriala nám a všetkým zúčastneným na úvod hostiteľka večera. Na pódiu privítala aj Athinu Zerva, riaditeľku kozmetickej značky Zerva, Vladimíra Greža, riaditeľa Bratislavského kultúrneho a informačného strediska a Táňu Rosovú, starostku mestskej časti Staré mesto, ktorá prevzala nad prvým dňom Bratislavských módnych dní záštitu. Všetci boli samozrejme nesmierne šťastní,že sa mohli podujatia zúčastniť ...ale poďme rovno k móde.

Rebecca Deák Justh
Prvou predstavenou bola Rebecca Deák Justh. Kolekcia sa niesla v znamení extravagancie, sexappealu, ale aj humoru. V niektorých prípadoch však boli looky až trošku vulgárne. Od začiatku do konca sme ju sledovali so zatajeným dychom. Veď posúdte sami...



La Rena
V kolekcii Renáty Kliskej sme postrádali koncept a jediným spojovacím prvkom bola umelá líška. Ktorá dopĺňala dva outfity... Jednotlivé kúsky, ako ružový kabát, úpletové šaty, či nohavicový kostým však pôsobili príjemne a nositelne.


Zuzana Haková
Sofistikované modely v tiezvej palate farieb uviedla na mólo Zuzana Haková. Dlhé kožené sukne s transparentnými topmi, variácie s nohavicami či kratšie, no napriek tomu slávnostné a honosné šaty... Kolekcia pôsobila ucelene a elegantne.


NuPPL
Mária Čírová, Romana Škamlová, Michal Sabo a Mária Zelinová, Nuppl je spojením štyroch rozličných osobností a na nič sa nehrá. Videli sme kolekciu ovplyvnenú mestským štýlom, v ktorej sebavedomé nápisy na tričkách kontrastujú s nevinnou a romantickou ružovou farebnosťou. V jednom modeli sa predstavila aj aktuálna Miss Slovensko, Laura Longauerová.


Róbert Vrzala
Pánska kolekcia Róberta Vrzalu vyvolala v niektorých častiach publika úsmevy, v nás však vzbudila jednoznačný obdiv. Tvorca akoby sa snažil vytvoriť kolekciu na tému kult. Zakomponoval do nej totiž prvky, posvätné pre rôzne skupiny ľudí, ktoré ešte zvýraznil metalickým vyhotovením. Prehliadku otvoril malý chlapec so strieborným mackom v ruke a ďalej pokračovali modely doplnené zlatými tŕňovými korunami. Nepovšimnuté nezostali ani úžasné potlače, rôzne uplatnenie ruží alebo využitie čipky.


Robert Bartolen
Po umeleckých kreáciách Róberta vrzalu sme sa s touto kolekciou vrátili spat do reality. Robert Bartolen predstavil modely akcentujúce ženské prednosti a krásu. Šaty do práce, na kokteil I na večer.


Zlatica Hujbertová
Zlatica opäť nesklamala. Predviedla krásnu kolekciu dlhých šiat v tlmených, svetlých aj tmavých odtieňoch, pri ktorých sa rafinovane pohrala s riasením. Šaty dopĺňali biele, dlhé alebo krátke vesty. Výrazným doplnkom a zároveň šperkom boli trblietavé rúšky na ústach modeliek.


Katie´s bag
Dizajnérka Katarína Feix zvolila na predstavenie svojej kolekcie kabeliek kreatívnu formu. Na móle ich v rytme tanga odprezentovali hviezdy tanečnej šou Let's Dance.


Veronika Hložníková
Veronika predstavila naozaj príjemnú kolekciu odzrkadľujúcu aktuálne letné trendy. Elegantné šortky, transparentné materiály, čipka a jemné pastel, všetko elegantne, vkusne a kreatívne skombinované.


Pripravila: Jana Zajasenská
Foto: Daniel Kaplavka /STAR production

 

    7439

    Súvisiace články