Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Fashion week / 3. marec 2020

Najlepšie kolekcie z PFW FW20 II.

Na parížskom týždni módy sa objavila aj rebelská kolekcia Vivienne Westwood, maximálne elegantná arafinovaná tvorba značiek Valentino či Givenchy, ale aj bohémska línia Isabel Marant. Isabel Marant Francúzska boho estetika, ktorú si osvojila vposledných sezónach Isabel Marant stále žnie úspech.

Najlepšie kolekcie z PFW FW20 II.

Na parížskom týždni módy sa objavila aj rebelská kolekcia Vivienne Westwood, maximálne elegantná a rafinovaná tvorba značiek Valentino či Givenchy, ale aj bohémska línia Isabel Marant.

Isabel Marant

Francúzska boho estetika, ktorú si osvojila v posledných sezónach Isabel Marant stále žnie úspech. Tentokrát svoju tvorbu sústredila okolo neutrálnych tónov slonovinovej, svetlosivej a tmavomodrej, ktoré dopĺňali kvetinové vzory v kombinácii so širokými ramenami, jemne oversized strihmi a výraznými čižmami, čo pridávalo do línie nádych 80.rokov. Nosným prvkom kolekcie ostal už typicky stiahnutý pás, ktorý zvýrazňoval siluetu presýpacích hodín.

 

 

Loewe

Cieľom Jonathana Andersona v tejto kolekcii bolo preskúmať možnosti nových siluet, ale aj spôsob využiteľnosti abstrakcie v móde. Preto sa snažil k línii pristúpiť experimentálne, čo sa odrazilo v objemným nohaviciach, netypických detailoch, ktoré vytvárali efekt novátorských siluet. Zaujímavé kombinácie rôznych objemov a dôraz na efekt detailov dokázali vyniknúť aj pri oku-lahodiacich látkach a potlačiach, ktoré vynikali v netypickej harmónii.

 

 

Vivienne Westwood

Andreas Kronthaler for Vivienne Westwood, tak znie oficiálny názov línie, ktorá bola odprezentovaná na Týždni módy. Napriek tomu, že kolekciu mal pod palcom rakúsky dizajnér, zachovala si svoju typickú westwoodovskú estetiku. Nezameniteľný rebelský duch sa pretavil do outfitov vo forme unikátny spôsob vrstvenia a kombinovania štýlov. Výber materiálov a farieb pôsobil luxusne a modernú, zatiaľ čo odvážnosť strihov a siluet odkazovala na rebéliu a punkovú náturu značky.

 

 

Valentino

Pierpaolo Piccioli si dal za cieľ oslobodiť odev od zbytočných farieb, prílišných detailov a zdobenosti, ktoré sa stali do istej miery neodlúčiteľnou súčasťou módneho domu za posledné sezóny. Aj napriek tomu sa však dizajnérovi podarilo zachovať maximálne exkluzívnu atmosféru, ktorú však tentokrát dosiahli tlmenosťou farieb, efektne vybranými materiálmi a prepracovanými líniami, ktoré sa sústreďovali na svoju čistotu a strategické detaily.

 

 

Givenchy

Clare Waight Keller sa pri tejto kolekcii inšpirovala tvorbou Huberta de Givenchy z obdobia mid-century modern, čo sa odrazilo vo výbere farebnej palety a silnom grafickom podtóne. Color-blocking, výrazné geometrické aj abstraktné motívy a stroho strihané siluety krásne ladili ku rozviatym siluetám a typickému rukopisu dizajnérky. Detaily vo forme flitrov, pierok či kože sa postarali o exkluzívne pôsobiaci dojem, ktorý tiež odkazoval na Zlatú éru Hollywoodu, no pritom nespadal do klišé polohy.

Foto: Indigital

1203

Súvisiace články