Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Fashion week / 1. marec 2020

Najlepšie kolekcie z PFW FW20 I.

Módne domy ako Dior či Saint Laurent sa zakaždým postarajú odych-berúce kolekcie, zatiaľ čo Off-White je stále pripravená búrať módne konvencie. Pozrite sa, čo nám prestížne svetové značky predviedli počas posledných týždňov módy.

Najlepšie kolekcie z PFW FW20 I.

Módne domy ako Dior či Saint Laurent sa zakaždým postarajú o dych-berúce kolekcie, zatiaľ čo Off-White je stále pripravená búrať módne konvencie. Pozrite sa, čo nám prestížne svetové značky predviedli počas posledných týždňov módy.

Dior

Maria Grazia Chiuri dokáže do každej svojej kolekcie priniesť filozofiu feminizmu veľmi noblesným spôsobom. Podarilo sa jej to aj tentokrát, pričom túto líniu nazvala veľmi osobnou a priznala, že je inšpirovala 70.rokmi, kedy sa začala ženská sloboda v obliekaní zobúdzať. Sama dizajnérka priznáva, že bývalý kreatívny riaditeľ módneho domu Dior, Marc Bohan, ju značne ovplyvnil a túto kolekciu považuje aj za poctu práve jemu. Miešali sa v nej zaujímavé prvky ako kárované motívy, vesty, pánske kúsky, ale aj strapce a hippie štýl podčiarknutý retro šatkami na hlave.

Saint Laurent

Prvky oživené z 80. A 90. rokov sa miešali s futuristicky pôsobiacimi materiálmi ako vinyl či koža. Široké ramená, chlpaté kabáty vyzerali v kombinácii s farebnými, lesklými legínami ako zo štýlového sci-fi filmu. Ostré línie typické pre Saint Laurent sa spojili s mäkko pôsobiacimi látkami, vďaka čomu dosiahli novú dimenziu. Kolekcia bola jednoducho zložená z vyšperkovaných outfitov, ktorých klasické línie vynikali vďaka zaujímavo zvoleným farbám a netradičnému výberu materiálov.

 

Mugler

Nikdy nemiluje ženské krivky a nahotu tak, ako módny dom Mugler. To, čo načal v 80.rokoch sám Thierry Mugler, dnešný kreatívny riaditeľ Casey Cadwallader dokonale dokončuje. Polovica outfitov, ktoré sa na móle objavili sú síce v bežnom živote takmer nevyužiteľné, no móda presne takýto progresívny pohľad potrebuje na to, aby sa neustále zlepšovala. Farebná paleta pozostávala z čiernej a tmavohnedej, ktorú dopĺňali transparentné látky a provokatívne strihané línie.

 

Chloé

Tejto kolekcii nechýbalo nič, čo každá milovníčka Chloé ocení. Bola plná romantických šiat a blúzok, ale aj krajčírskych kúskov či ležérnych sák. Cítiť v nej bola inšpirácia 70.rokmi, ktoré sa pretavili do dizajnov vo forme potlačí a farieb, ktoré sa miešali kreatívnym spôsobom. Široké nohavice, maxi šaty a kabáty stiahnuté v páse a efektne strihané výstrihy sa postarali o vznik veľmi moderne pôsobiacej kolekcie, ktorá však v sebe niesla odkazy minulosti. O dizajn potlačí sa navyše postarala umelkyňa Rita Ackermann.

 

Off-White

Tvroba Virgila Abloh sa nedá škatuľkovať, keď si už všetci mysleli, že je špecialista na street wear, na mólo vyslal prepracované, takmer couture róby. Keď ho všetci radili do módy pre mladých, na móle sa objavila supermodelka 80.rokov Carolyn Murphy a model-mama Yolanda Hadid po boku svojich dvoch dcér Gigi a Belly. Jedno však o jeho tvorbe môžeme tvrdiť s istotou, je experimentálna, inkluzívna a novátorska. Kombinuje neskombinovateľné a posúva hranice nositeľnosti.

Foto: Indigital

1274

Súvisiace články