Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Fashion week / 7. marec 2019

Najlepšie kolekcie z PFW III.

Týždne módy veľkej štvorky už máme za sebou. Uzatvoril ich Parížsky Fashion Week, ktorý bol túto sezónu znamenitý.

Najlepšie kolekcie z PFW III.

Týždne módy veľkej štvorky už máme za sebou. Uzatvoril ich Parížsky Fashion Week, ktorý bol túto sezónu znamenitý. Posledná kolekcia Karla Lagerfelda pre Chanel, surrealistická kolekcia Marine Serre či ekologická Stella McCartney, aj toto sa zapísalo do histórie PFW.

 

Alexander McQueen

Estetika značky Alexander McQueen pod vedením Sarah Burton je okamžite zreteľná. Kombinuje tvrdé a jemné elementy, ktoré vytvárajú akúsi rebelskú harmóniu. Táto kolekcia bola inšpirovaná priemyselnou revolúciou, práve preto bola plná kostýmov, kabátov a sák. Do toho sa primotali splývavé šaty, kožené kúsky a masívne čižmy.

 

Marine Serre

Meno Marine Serre je dnes omnoho viac, ako tričko s polmesiačikmi, ktoré si zamiloval celý Instagram. Je to meno, ktoré búri módnu hladinu. Jej najnovšia kolekcia bola surrealistická s prvkami fetišu aj humoru. Mnohé outfity svietili v tme, iné boli zase dekorované neónovou kožušinou a niektoré modelky mali na tvárach rôznorodé masky. Marine sa vyjadrila, že kolekcia predstavovala jej ideu apokalypsy.

Stella McCartney

Pionierka v udržateľnej móde, Stella McCartney, sa pri svojej najnovšej kolekcii inšpirovala 60.rokmi. V outfitoch bola zreteľná výrazná silueta ramien, šaty pripomínali kimoná a pracovné overaly priniesli do kolekcie športový element. Pletené detaily priniesli do kolekcie náznak boho štýlu a ženskosti.

 

Chanel

Pri prehliadke Chanel nikto nedokázal prestať myslieť na to, že ide o poslednú kolekciu, ktorý vznikla pod rukami Karla Lagerfelda. Aká teda je? Založená bola na neutrálnych tónoch, najmä čiernej a bielej, ale aj pánskymi kúskami a na športových detailoch. Je moderná a pritom tradičná, elegantná a pritom odvážna. Geniálna, presne tak, ako samotný Karl.

Miu Miu

Viktoriánske detaily, dievčenské kvetinové detaily a odkazy novej pop-kultúry vo forme sociálnych sietí a ich vplyvu. Toto všetko dokázala značka Miu Miu spojiť do jednej kolekcie. Inšpiráciou boli aj 70.roky a ich široké culottes, či sukne s miniatúrnymi kvetinovými potlačami. Jednoducho kolekcia pre každú kozmopolitnú ženu.

Foto: Indigital

1596

Súvisiace články