Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Fashion week / 23. január 2019

Najlepšie kolekcie z Haute Couture Week-u I.

Aj napriek tomu, že haute couture je nenositeľná, pre väčšinu populácia aj nedosiahnuteľná záležitosť, my ju považujeme za umenie, na ktoré sa veľmi radi pozeráme. Obdivujeme kreativitu módnych domov asledujeme, ako ďaleko sa dajú hranice módy posúvať.

Najlepšie kolekcie z Haute Couture Week-u I.

Aj napriek tomu, že haute couture je nenositeľná, pre väčšinu populácia aj nedosiahnuteľná záležitosť, my ju považujeme za umenie, na ktoré sa veľmi radi pozeráme. Obdivujeme kreativitu módnych domov a sledujeme, ako ďaleko sa dajú hranice módy posúvať. Tento rok nás počas Haute Couture Week-u zaujali tieto kolekcie.

Chanel

Najnovšia couture kolekcia Chanel je krehká, zdobená tými najjemnejšími a najdokonalejšími detailmi. Využíva klasické chanelovské prvky, ktorým dodáva umelecký podtón. Sústredená je okolo púdrových tónov, ktoré zjemňujú inak ostré línie kolekcie.

Iris Van Herpen

Dizajnérka Iris Van Herpen je vizionárka. To, čo dokáže do módy pretaviť ona, nedokáže zrejme nikto. Tentokrát sa opäť zahráva s ilúziami, ktoré evokujú podmorský svet. Farebná paleta sa pohybuje od hlbokej modrej až po čistú bielu a siluety sú ako vždy, avantgardné, no pritom jemné.

 

Ralph & Russo

Hravosť a nežnosť typická pre Ralph & Russo sa tentokrát v couture kolekcii spojila s texaským šarmom a opulentnou drámou. Outfity boli často doplnené dlhou vlečkou, klobúkmi či rukavicami. Do toho sa primiešali volány a kaskádové detaily.

 

Giambattista Valli

Tyl akoby ušitý z dymu, aj tak by sa dalo popísať to, čo sa objavilo na prehliadke Giambattistu Valli. Aj pokiaľ ste boli zvyknutí na jeho veľkolepé kreácie založené na hre objemu a jemnosti, tentokrát si dizajnér pripravil skutočne výnimočnú kolekciu.

Alexandre Vauthier

Dizajnér našiel inšpiráciu pre svoju couture kolekciu v tradičných odevoch toreádorov. Na mole sme tak mohli zahliadnuť saká inšpirované týmto typickým oblekom, doplnené boli efektne uviazanou šatkou na krku. Nechýbali samozrejme ani charakteristické trblietky či široké ramená pod retro vplyvom.

Foto: Indigital, Getty

1520

Súvisiace články