Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Fashion week / 20. september 2019

Najlepšie kolekcie z NYFW

Leto ešte ani poriadne neskončilo amy už snívame onasledujúcom lete? Nie, to len módny priemysel je vždy okrok vpred.

Najlepšie kolekcie z NYFW

Leto ešte ani poriadne neskončilo a my už snívame o nasledujúcom lete? Nie, to len módny priemysel je vždy o krok vpred. Aktuálna edícia newyorského fashion week-u tak predstavila kolekcie na nasledujúcu sezónu Jar/Leto 2020. Nahliadnite s nami do trendov, ktoré nám prinesie budúci rok.

Brandon Maxwell

Prehliadka odštartovala veľmi ležérnymi outfitmi založenými na klasických kúskoch ako džínsy, saká a košele, ktoré však vynikali svojim prepracovaním aj výberom materiálov. Nasledovali elegantnejšie kreácie vrátanie šiat, topov a kabátikov. Farebná paleta bola pestrá, pohybovala sa na úrovni tlmených pastelov až po hlbšie tóny. Nevynechali ani neutrálne farby vrátane bielej, čiernej a béžovej. Celá kolekcia pôsobila moderne, no pritom nadčasovo.

Prabal Gurung

Prabal Gurung vo svojej kolekcii premiešal rôzne štýly. Vyhral sa s potlačami aj samotnými siluetami. Tentokrát pôsobila línia veľmi žensky, no pritom prezentovala viacero tvári ženskosti. Dizajnér využil niekoľko typov kvetinových potlačí, niektoré pôsobili ako namaľované vodovými farbami, iné zase ako tradičné ľudové umenie. V spojení s inovatívnym prístupom pri vytváraní siluet pomocou hry s objemom sa tak podarilo skonštruovať silnú, mestskú kolekciu.

Anna Sui

Majsterka boho módy opäť posunula svoje hranice. Tentokrát sa posunula ešte o niečo hlbšie do hippie módy 70.rokov, vďaka čomu sa v kolekcii objavilo poriadne množstvo háčkovaných detailov, retro kvetín aj voľných strihov. Dizajnérka v outfitoch kombinovala rôzne potlače a využívala aj množstvo „pyžamových“ elementov, ktoré v spojení s retro pôsobiacimi kúskami pôsobili uvoľneným a nenúteným dojmom.

Carolina Herrera

Kolekcia založená na dokonalosti siluet, podporená sofistikovanými potlačami. Ak ste si mysleli, že batikovaný vzor nemôže za žiadnych okolností pôsobiť sofistikovane, táto značka vás presvedčí o opaku. Kombinácie základných farieb, strohých strihov a prímes tých najromantickejšie a pritom moderne pôsobiacich vzorov vytvorili jednu z najzapamätateľnejších kolekcií na NYFW.

Zimmermann

Od značky Zimmermann sa vždy čaká poriadna dávka ženskosti a romantiky, ktorú vytvárajú rafinované materiály a ich štruktúry. Dočkali sme sa aj túto sezónu, no tentokrát do tohto mixu pridali aj dávku športového ducha, ktorý sa na móle objavil vo forme asymetrických tielok či oversized košieľ s krátkym rukávom. Detaily potlačí či samotné výšivky však nezabudli na svoju filozofiu honosnosti, čo posúvalo identitu tejto kolekcie do exkluzívnych výšin.

Foto: Indigital

1110

Súvisiace články