Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Fashion week / 7. september 2021

Street stylová inšpirácia z Prahy

To, že Česky a Slovenky majú štýl v krvi, sme sa mohli presvedčiť aj počas Mercedes-Benz Prague Fashion Week. Pražské ulice totiž ožili kreatívnymi outfitmi, ktoré prezentovali rôznorodé pohľady na módu a styling.

Street stylová inšpirácia z Prahy

To, že Česky a Slovenky majú štýl v krvi, sme sa mohli presvedčiť aj počas Mercedes-Benz Prague Fashion Week. Pražské ulice totiž ožili kreatívnymi outfitmi, ktoré prezentovali rôznorodé pohľady na módu a styling. Svoju inšpiráciu pre jesenné outfity určite nájdete aj vy.

street style mbpfw outfit inšpirácia fashion week týždeň módy móda

Pražský týždeň módy získava čoraz viac pozornosti, nielen v našich dvoch krajinách, ale aj vo svete. Vďačiť za to môže nielen skvelej domácej tvorbe, ale aj štýlovým ikonám v uliciach. Oproti veľkým týždňom módy ako Paríž či New York sa menšie fashion weeks ako napríklad Kodaň alebo práve Praha môžu pochváliť unikátnejším vnímaním módy. To, čo v módnych metropolách absentuje, v menších mestách dominuje - autenticita.

Veľké týždne módy sú známe síce celebritnými hosťami, no tí zväčša siahajú po outfitoch priamo z prehliadkových mól najzvučnejších mien, čo trochu uberá na osobitosti jednotlivých outfitov. Avšak to nie je prípad pražského týždňa módy, ktorému unikátne poňatá móda nechýba.

Namiesto opulentných outfitov a od hlavy po päty oblečené influencerky do najnovšej kolekcie prestížnych módnych domov, v uliciach Prahy môžeme sledovať zaujímavé stylingy a outfity odrážajúce osobnosť svojej nositeľky. Neznamená to však, že sa Češky a Slovenky vyhýbajú trendom alebo prestížnym značkám, jednoducho ich dokážu nosiť s väčšou ľahkosťou a ich styling nie je do takej miery spätý s pravidlami. V uliciach sme preto zazreli napríkald krajčírske prvky, ktoré sú na jeseň ako stvorené, no vďaka zaujímavému stylingu nepôsobili tuctovo. Dopĺňali ich zaujímavo akcentujúce farby, potlače alebo štrultúry.

Foto: Kuba Feranec

1083

Súvisiace články