Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Fashion week / 23. september 2020

Parížsky Fashion Week prebehne klasickou formou!

Drvivá väčšina módnych prehliadok ainých sprievodných akcií vo svete upustila od klasického modelu aprešla na digitálnu formu. Vidieť to môžeme napríklad na nedávnom NYFW, ktorý sa uskutočnil výhradne vonline priestore.

Parížsky Fashion Week prebehne klasickou formou!

Drvivá väčšina módnych prehliadok a iných sprievodných akcií vo svete upustila od klasického modelu a prešla na digitálnu formu. Vidieť to môžeme napríklad na nedávnom NYFW, ktorý sa uskutočnil výhradne v online priestore. V Paríži sa však nakoniec rozhodli inak a tamojší týždeň módy tak prebehne ako za starých čias.

The Fédération de la Haute Couture et de la Mode (FHCM), organizácia, ktorá usporadúva PFW oznámila, že módne prehliadky prebehnú fyzicky, ako sme na nich boli zvyknutí. Týždeň módy sa uskutoční od 28.septembra do 6.októbra a jeho súčasťou bude 19 módnych prehliadok, 20 prezentácií a 45 digitálnych eventov. Niektoré módne domy sa totiž rozhodli ostať pri online prezentáciách, preto fyzicky prebehnú len vybrané prehliadky a prezentácie. FHCM však prízvukuje, že úzko spolupracuje s lokálnymi autoritami pri tom, aby boli dodržané všetky bezpečnostné nariadenia, ktorých cieľom je minimalizovať riziko prenosu COVID-19. Práve z tohto dôvodu je obmedzený nielen počet samotných akcií, ale aj množstvo hostí. Každý event tak bude môcť pozvať len 20-25% ľudí z celkovej kapacity priestorov.

Digitálna časť PFW sa uskutoční na stránkach FHCM, kde budú môcť dizajnéri a značky predstaviť svoje nové kolekcie prostredníctvom videí či interaktívnych prezentácií. Prístupné budú nielen odbornej verejnosti, ale aj fanúšikom módy.

Túto sezónu sa do kalendára PFW pridáva niekoľko nových značiek, ktoré FHCM predstavila ešte v auguste, medzi nimi sú francúzske značky Ami, Mossi či Vejas, ale aj zahraničné ako dánska značka Cecilie Bahnsen, americká Gabriela Hearst či gruzínska Situationist.

Foto: Adobe Stock

914

Súvisiace články