Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Celebrity / 24. máj 2019

Prvá kolekcia Fenty je tu!

Len pred niekoľkými dňami oznámila skupina LVMH vznik novej značky, ktorú po kreatívnej stránke povedie Rihanna a dnes už máme na svete prvú kolekciu. Aký je teda módny dom Fenty?

Prvá kolekcia Fenty je tu!

Len pred niekoľkými dňami oznámila skupina LVMH vznik novej značky, ktorú po kreatívnej stránke povedie Rihanna a dnes už máme na svete prvú kolekciu. Aký je teda módny dom Fenty?

Prvá kolekcia bola ofociálne predstavená módnemu priemyslu 23.mája v Paríži, no Rihanna nenápadne testovala niektoré kúsky už od januára tohto roku. Pri niekoľkých príležitostiach ju paparazzi zachytili v modeloch jej rodiacej sa značky, o ktorej vtedy nikto netušil. O niekoľko mesiacov neskôr nás skupina LVMH, ktorá vlastní niekoľko prestížnych módnych domov a iných luxusuných značiek, prekvapila vyhlásením, že svet sa dočkal módneho domu Fenty.

1Rihanna v outfite vlastnej značky

Nie je to úplne nečakaným krokom, vzhľadom na Rihannin stúpajúci vplyv v módnom svete a na úspech jej kozmetickej značky Fenty Beauty či značky spodnej bielizne Savage x Fenty, ale aj predchádzajúcu spoluprácu so značkou Puma. Prvá kolekcia sa vraj vyrábala dva roky, kým bola dotiahnutá do dokonalosti. Ceny modelov začínajú na 200 eurách a končia na 1100 eurách. Speváčka a módna ikona povedala o kolekcii, že “pozostáva z kúskov, ktoré vždy chcela mať v šatníku, no nikdy ich nedokázala nájsť.”

“Často vojdem do obchodu a pomyslím si- toto sa mi páči, len keby bol tento detail iný, bolo to v inej farbe alebo materiáli.” Neschopnosť nájsť to, čo si vysnívala v hlave ju nakoniec priviedlo k vytváraniu vlastných modelov.

Foto: archív značky

Fenty je zároveň úplne prvou značkou, ktorú skupina LVMH vytvorila úplne od základov, a Rihanna je tiež prvou černoškou, ktorá je na čele exkluzívneho módneho domu. Značka bude fungovať na modernom modeli, ktorý prinesie na trh nové kúsky každých 6 až 8 týždňov. Prvá časť úvodnej kolekcie sa dostane do predaja 29.mája a jej zvyšok začiatkom júna. Všetko bude dostupné na stránkach fenty.com.

2025

Súvisiace články