Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Fashion week / 30. január 2021

AREA predstavuje úplne prvú Haute Couture kolekciu

Od značiek ako Dior, Chanel, Schiaparelli či Iris van Herpen očakávame Haute Couture kolekciu každú sezónu. Ide však omalú skupinu módnych domov, ktoré sa sústreďujú na túto high fashion, ktorá sa vyžaduje dlhé hodiny najprecíznejšej práce aj unikátne vízie.

AREA predstavuje úplne prvú Haute Couture kolekciu

Od značiek ako Dior, Chanel, Schiaparelli či Iris van Herpen očakávame Haute Couture kolekciu každú sezónu. Ide však o malú skupinu módnych domov, ktoré sa sústreďujú na túto high fashion, ktorá sa vyžaduje dlhé hodiny najprecíznejšej práce aj unikátne vízie. Teraz sa však táto malá skupinka rozrastá o novú značku. Úplne prvú Haute Couture kolekciu predstavuje newyorská značka AREA.

Táto prvá Haute Couture kolekcia vznikla v kolaborácii so značkou Swarovski. Spoločne vytvorili 14 lookov, na ktoré dizajnéri značky AREA, Beckett Fogg a Piotrek Panszcyzk spotrebovali viac ako pol milióna kryštálov.

images.accentuate.io2  images.accentuate.io2 

„Chceli sme posunúť hranice toho, čo sa dá vytvoriť pomocou kryštálov. Úzko sme spolupracovali so Swarovski, ktorí nám zabezpečili tie najkrajšie kamene, aby sa náš couture sen mohol stať realitou,“ vyjadrilo sa dizajnérske duo na margo kolekcie.

images.accentuate.io4  images.accentuate.io6 

Estetika tejto Haute Couture kolekcie bola založená na identite značky, ktorá je známa svojimi disco prvkami a bohatým využívaním kryštálov, trblietok či iných efektných aplikácií v kombinácii s výraznými farbami. V kolekcii tak nájdete zaujímavé modely ako nohavicový kostým s reflexnými strapcami z kryštálov. Kryštály sú navyše použité ako vlákna, ktoré tvoria modely sukní či šiat. Jedným z najzaujímavejších kúskov sú jednoznačne korzetové šaty doplnené drevákmi zdobenými kryštálmi.

Foto: AREA

973

Súvisiace články