Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Fashion week / 29. január 2021

Cestovanie v čase & mazanie binárnych rozdielov podľa Fendi

Prvá kolekcia Kima Jonesa bola plná očakávaní. Navyše nejde o len tak hocijakú kolekciu, ale Haute Couture kolekciu, od ktorej sa aj počas bežných okolností očakáva veľa.

Cestovanie v čase & mazanie binárnych rozdielov podľa Fendi

Prvá kolekcia Kima Jonesa bola plná očakávaní. Navyše nejde o len tak hocijakú kolekciu, ale Haute Couture kolekciu, od ktorej sa aj počas bežných okolností očakáva veľa. Tejto neľahkej úlohy sa však renomovaný dizajnér nemohol zhostiť lepšie. Haute Couture kolekciu na sezónu SS21 predstavil vo veľkom štýle.

V tejto kolekcii prepojil zaujímavé motívy, ktorými zároveň nadviazal na históriu a dedičstvo módneho domu. Inšpiroval sa tvorbou Virginie Woolf a Vanessy Bell, ale aj talianskou sochárskou tvorbou. Ústredným motívom bolo cestovanie v čase a mazanie binárnych rozdielov medzi pohlaviami. Časopriestor sa v kolekcii obrazne deformuje a ženskosť a mužskosť sa ocitajú na dynamickom spektre.

FENDI Couture SS21 2  FENDI Couture SS21 8 

Kniha Orlando, ktorá je jedným z nosných motívov sa objavuje naprieč kolekciou v rôznych formách, napríklad kabelky v tvare knihy, výňatky z textov dekorujúce kabelky či čižmy. Prechod ku klasickej talianskej estetike predstavuje Vanessa Bell a je tvorba inšpirovaná Galleriou Borghese, kde nájdeme mramorové výtvory Berniniho ako ďalšiu inšpiráciu. Mramor sa tak stáva dôležitým vizuálnym prvkom v kolekcii a objavuje sa na tkaných žakároch a hodvábnych róbach.

Kolekcia sa pohybuje na škále neutrálnych farieb od bielej cez sivú, hnedú až po čiernu. Modely na jednej strane pôsobia futuristicky, no pritom veľmi tradične, vďaka sochárskej inšpirácii až anticky. Sofistikované siluety sú ešte väčšmi podčiarknuté výberom materiálov, ktorý im dodáva na honosnosti a slávnostnosti. Niektoré modely pôsobia akoby boli utkané z kvapalín, iné zase majú výrazne futuristicky podtón. Látky v tejto kolekcii hrajú jednu z hlavných rolí a starajú sa o wow efekt. 

Foto: Fendi

1173

Súvisiace články