Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Fashion week / 2. október 2019

Najlepšie kolekcie z PFW III.

Parížsky Týždeň módy máme za sebou. Niektorí za ním smútia, iní sa nevedia dočkať sezóny jar/leto 2020, aby mohli vyskúšať všetky trendy, ktoré nám módne domy predstavili.

Najlepšie kolekcie z PFW III.

Parížsky Týždeň módy máme za sebou. Niektorí za ním smútia, iní sa nevedia dočkať sezóny jar/leto 2020, aby mohli vyskúšať všetky trendy, ktoré nám módne domy predstavili. Tentokrát sme sa pozreli na tie z dielne Givenchy, Chanel či Miu Miu.

Givenchy

Clare Waight Keller našla inšpiráciu pre túto kolekciu v 90.rokoch, konkrétne v uliciach Paríža a New Yorku. Napriek tomu, že toto obdobie sa dnes až pričasto využíva ako referencia v módne tvorbe, jej pohľad na ňu bol iný. Zachovával si prvky typické pre samotný dom Givenchy, ale aj dizajnérkinej tvorby. Moderný street stylovú efekt doplnený luxusom a eleganciou zakorenenými v DNA značky vytvorili pútavú kolekciu.

 

Stella McCartney

Stellina tvorba je vždy fascinujúca a to nielen z dizajnového uhla pohľadu. Jej odhodlanie nasmerovať módny priemysel na lepšiu, ekologickú cestu je inšpiratívne. Aj táto kolekcia bola ako inak, ekologicky, eticky a udržateľne vyrobená. Jednotlivé looky niesli v sebe športové prvky, ktoré kontrastovali s elegantnými, až dievčenskými detailmi. Efektné vrstvenie, zaujímavo tvarované lemy a precízny výber farieb stvorili kozmopolitnú kolekciu.

 

Chanel

Prehliadka Chanel si tento rok síce získala pozornosť youtuberkou, ktorá vtrhla na mólo, no my sme svoju pozornosť napriek tomu namierili na kolekciu. Virginie Viard vyslala modelky na mólo, ktoré bolo tentokrát „na strechách Paríža.“ Kolekcia pôsobila mladistvo, chic, využívala množstvo pre Chanel netradičných prvkov ako farebné, grafické potlače striech, ale nezabudla na dedičstvo módneho domu. Bolo v nej teda dostatok tvídu, perlí, retiazok a elegantných, nadčasových siluet.

 

Alexander McQueen

Dizajnérka Sarah Burton spojila viacero unikátnych elementov do tejto kolekcie. Prvým z nich je ľan, z ktoré boli niektoré modely vyrobené- pochádza z dielne najstaršieho výrobcu ľanu na svete. Druhým pozoruhodným elementom sú motívy ohrozených druhov kvetín. Toto celé bolo samozrejme zahrnuté do typickej queenovskej estetiky plnej tvrdých prvkov, ktoré reprezentuje koža a strohé línie, a ženskosti prepojenej s romantikou, ktoré zastupujú čipkované, volánové detaily. Kolekcia bola nádherná a opäť jedinečná.

 

Miu Miu

Značka Miu Miu by nás najradšej odela do minimalistických outfitov s náznakom zdobivosti a individuality. Čisté línie nechávali vyniknúť použité materiály, ich štruktúry a farby. Farebná paleta bola tlmená a pozostáva najmä zo základných tónov, ktoré však pôsobili nadčasovo a moderne. Kolekcia bola do istej miery inšpirovaná 40.rokmi, ktoré sa pretavili do áčkových sukien, úzkych pásov a svetríkov, ktoré sa medzi sebou hravo kombinovali.

Foto: Indigital

1125

Súvisiace články