Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Fashion week / 4. marec 2019

Najlepšie kolekcie z PFW I.

Paríž musí milovať každý nadšenec módy. Toľko módnych domov, dizajnérov, coutouriérov nenájdete asi nikde na svete.

Najlepšie kolekcie z PFW I.

Paríž musí milovať každý nadšenec módy. Toľko módnych domov, dizajnérov, coutouriérov nenájdete asi nikde na svete. Vybrať si len pár z nich je nemožné, musíte ich obdivovať všetkých.

 

Christian Dior

Tentokrát si dala Maria Grazia Chiuri za úlohu pretvoriť klasiky z 50.rokov. Podarilo sa jej to vďaka áčkovým midi sukniam, tartanu aj retro vestám. Jej inšpiráciou boli najrôznejšie subkultúry z tohto obdobia, ale aj samotná rebelka- Princezná Margaret. Ťažké materiály kombinovala s tými ľahkými a vzdušné siluety s úzkymi. Dôležitú úlohu tu zohrával aj legendárny New Look, ktorý vznikol práve v tomto období.

Off-White

Aj napriek tomu, že Virgila mnohí vnímajú ako dizajnéra ulice, je obrovským fanúšikom haute couture. Aj napriek tomu, že sám vie, že nie je coutourierom, snaží sa vytvárať haute couture podľa seba. Zrejme aj kvôli tomu ho milujú masy, pretože haute couture dodáva ľudský element, ktorý je prístupný. Presne taká bola aj jeho najnovšia kolekcia. Uvoľnená, hravá a pritom maximálne esteticky pôvabná.

Mugler

Estetika značky Mugler bola vždy odlíšiteľná, odvážna a jednoducho iná. O tom bola aj najnovšia kolekcia plná silných siluét, prepracovaných strihov a drzosti v každom štichu. Efektné prešívanie, kombinácie materiálov aj farieb vyrážali dych a pritom ostávali žensky zmyselné.

Chloé

Tentokrát bola inšpiráciou pre Chloé príroda. Dizajnérka Natascha Ramsay-Levi sa inšpirovala zemou, vodou aj vzduchom, a tieto elementy zabudovala do svojho vnímania boho luxe estetiky, ktorú predstavuje značka Chloé. „Z kolekcie sa stala rozprávka, ktorú ocení každé dieťa 80.rokov,“ povedala na margo kolekcie.

Jacquemus

Kolekcia, ktorú Simon Porte Jacquemus odprezentoval počas posledného Týždňa módy bola síce určená na sezónu jeseň/zima 2019, no niesla v sebe akýsi náznak sladkosti leta. Farby boli pozitívne, dobrodružné a pritom čisté. Siluety jednoduché a pritom odvážne, detaily dotvárali ideu kozmopolitnej ženy v modernom svete.

Foto: Getty

1523

Súvisiace články