Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Fashion week / 27. február 2020

Vábenie oceánom v najnovšej kolekcii Max Mara

Značka Max Mara nie je prvou, ktorá sa nechala zviesť morom. Podľahli mu mnohé osobnosti z minulosti, či už to boli spisovatelia, umelci, hudobníci či práve dizajnéri.

Vábenie oceánom v najnovšej kolekcii Max Mara

Značka Max Mara nie je prvou, ktorá sa nechala zviesť morom. Podľahli mu mnohé osobnosti z minulosti, či už to boli spisovatelia, umelci, hudobníci či práve dizajnéri. Miloval ho Shakespeare aj Stevie Nicks. Teraz sa k jeho mágii vrátila svojou najnovšou ready-to-wear kolekciou Max Mara. Predstavená bola počas milánskeho týždňa módy.

Vízia oceánu sa však v prípade Max Mary odzrkadlila rôznymi spôsobmi. Uchopená bola najmä metaforickým spôsobom, ktorý vyobrazoval hazard a nádej, lásku a túžbu, odvahu a samoľúbosť. Príbehy o lodiach a námorníkoch sú univerzálnymi motívmi, ktorými sa dajú vyrozprávať tie najrôznejšie príbehy. „V civilizácii bez lodí vysychajú sny,“ povedal Michel Foucault, francúzsky filozof, a práve sny hrali dôležitú rolu v kolekcii.

MAX MARA FW 2020 MOODBOARDMAX MARA FW 2020 MOODBOARD

Max Mara si pri tvorbe kolekcie vytvorila obraz ženy, ktorá sa nudí v korporátnom svete a preto sníva počas dňa, fantazíruje o mori. Predstavuje si seba ako kapitána vlastnej lode, vládne vlnám a je tvorkyňou svojho vlastného osudu. Putuje z Maroka až do ruského mesta Murmansk, preto sú jej sny plné zasnežených scenérií, ktoré sa pretkávajú s romantickými impulzmi. Toto sa pretavilo do kolekcie, v ktorej nájdete rôznorodé siluety s námorníckymi či dokonca morskými prvkami. Námornícka modrá sa mieša s farbami ako ťavia, sivá či biela a medzi plášťami, prúžkovanými nohavicovými kostýmami či šatami tak nájdete aj oversized teddy kabáty a výrazné kožušinové modely. Luxusné materiály ako kašmír a látky so zamatovým efektom sú zase dotvorené jemne rustikálnymi detailmi ako výšivky či strapce.

1196

Súvisiace články