Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Fashion week / 24. september 2019

Najlepšie kolekcie z MFW I.

Aký by bol svet módy bez talianskych značiek adizajnérov? Oniečo menej temperamentný azábavný.

Najlepšie kolekcie z MFW I.

Aký by bol svet módy bez talianskych značiek a dizajnérov? O niečo menej temperamentný a zábavný. Každý z nich má ten svoj hlas, ktorý nám odprezentoval v aktuálnych kolekciách na sezónu jar-leto 2020. Pozrite sa, čo nás čaká nasledujúce leto podľa Fendi, Gucci či Versace.

Prada

Značka Prada sa nám za posledné roky zaryla do pamäti vďaka svojim potlačiam a lá animovaná rozprávka, ich farebnosťou, hravosťou a bezstarostnosťou. Teraz sa ich však vzdáva a vracia sa ku pôvodným, distingvovanejším vzorom, ktorým dominujú ornamenty na čistých strihoch ako ich poznáme z 90.rokov. Tlmené farby s náznakmi veselších akcentov nechávajú vyniknúť materiály a ich štruktúry, pričom dôraz sa kladie na zjednodušenie módy a ľahkosť nosenia jednotlivých modelov.

Versace

Každý rozpráva o prehliadke značky Versace a to najmä kvôli J.Lo, ktorá uzatvorila prehliadku v novej verzii svojich ikonických zelených šiat, ktoré mala na sebe počas odovzdávania hudobných cien Grammy v roku 2000. Avšak táto prehliadka mala toho omnoho viac, aj keď pravdou je, že práve tie šaty z minulosti inšpirovali celú túto kolekciu. Donatella sa sústredila na variácie malých čiernych v minimalistickom svetle no s maximalistickým dopadom. Kolekcia tak bola plná silných ramien, kovových detalilov a efektného vrstvenia základných kúskov.

 

Gucci

Keď sa hocikto pozrie na tvorbu Alessandra Michelle v módnom dome Gucci, určite mu napadnú slová ako exhibicionizmus, extravagancia či dokonca teatrálnosť a cirkus. Je pravda, že outfity dizajnéra nie sú potešením pre oko každého sledovateľa, no keď sa poriadne pozriete a nenecháte sa odviať dávkou jeho prehnanosti, zistíte, že kúsky samé o sebe vynikajú nádherným spracovaním v modernom dizajne. Celé je to totiž o extravagantnom stylingu, ktorý síce musíte rozlúsknuť ako hlavolam, no keď sa vám to podarí, očarí vás nadčasovosť ale najmä nadhľad v jeho tvorbe.

 

Alberta Ferretti

Vráťme sa naspäť do reality s Albertou, ktorá nás nebude nútiť lámať si hlavu nad komplexnosťou módy. Jej tvorba ponúka presne to, čo každý hľadá do bežného života, jednoduchosť nosenia a unikátnosť kombinácií. Táto kolekcia bola inšpirovaná 60. a 70. rokmi a festivalom Woodstock, preto je plná zemitých tónov oranžovej, hnedej či žltej, ale aj hlbokej modrej a čiernej. Z materiálov sa opäť vracia na scénu jemnučká brúsená koža s výraznými švami.

Fendi

Prvá ready-to-wear kolekcia bez Karla. Na kormidle je Silvia Venturini Fendi, dedička módneho domu a dizajnérka, ktorá mala doteraz pod palcom pánsku, detskú líniu a doplnky. Spoločne s Karlom tvorili aj dámsku, no vždy to bolo o dialógu medzi nimi dvoma, teraz to ostalo celé na nej. Mnohí predpokladali, že dámska línia bude mať prvky jej tvorby v pánskej móde a neboli ďaleko od pravdy. V celej kolekcii nie sú vysoké podpätky, a vo celkovo pôsobí akosi dostupnejšie a nositeľnejšie. Týmto počinom chcela posunúť tvorbu do novej, modernej úrovne, ktorá vyhovie ženám v reálnom živote. Nechýbajú však typické prvky ako kožušinové detaily a luxusné využívanie potlačí.

Foto: Indigital

1096

Súvisiace články