Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Fashion week / 23. september 2019

Najlepšie kolekcie z LFW I.

Londýn vdnešnej dobe už upustil od svojej zarytej nezávislosti apunkového ducha asústredil sa na svoju ležérnejšiu stránku, ktorá netrvá na rebélii proti mainstreamu. Dizajnéri, ktorí na London Fashion Week prezentujú svoju tvorbu tak vytvárajú nositeľné kolekcie moderných šatníkov.

Najlepšie kolekcie z LFW I.

Londýn v dnešnej dobe už upustil od svojej zarytej nezávislosti a punkového ducha a sústredil sa na svoju ležérnejšiu stránku, ktorá netrvá na rebélii proti mainstreamu. Dizajnéri, ktorí na London Fashion Week prezentujú svoju tvorbu tak vytvárajú nositeľné kolekcie moderných šatníkov.

Burberry

Ikonický módny dom prešiel obrovským prerodom po príchode nového kreatívneho riaditeľa, Riccarda Tisci. Ten priniesol do tradičnej estetiky modernú dávku rebélie, ktorá zohľadňuje aktuálne dianie v módnom priemysle aj preferencie zákazníkov. Do klasických motívov, dedičstva značky tak dokázal vniesť kúsok street stylu, rock’n rollu aj jemnú avantgardu. Táto kolekcia napríklad skombinovala tradičné strihy s neobvyklými materiálmi, miešali sa tu nadčasové prvky a vizionárske detaily.

Richard Quinn

Dizajnér po úspechu minulej kolekcie neupustil od svojho kontrastného využitia latexu s kvetinami, ale naopak, posunul to celé ešte o level ďalej. Tentokrát to dotiahol do extrémov pomocou inšpirácie z 80.rokov, odkiaľ priniesol takmer teatrálne večerné a koktejlové šaty s nazberanými rukávmi a bláznivými objemami a odvážnymi potlačami. Toto celé doplnil perami či objemným tylom. Vznikla tak moderná paródia na americkú prom queen.

 

Erdem

Ak by sme mali opísať tvorbu dizajnéra Erdema Moralioglu, zrejme by ju najlepšie vystihlo slovo rozprávka. Nie kvôli tomu, že by vytváral dizajny pre princezné, ale kvôli jeho unikátnej schopnosti vytvoriť kolekciou nový, fantazijný príbeh. Tentokrát vo svojej najnovšej kolekcii vyrozprával príbeh s latinsko-americkými prvkami ako klobúkmi, šatkami okolo krku a extravagantnými volánmi na kvetinovej potlači. Kombinácie vzorov, štruktúr a či dokonca aplikácií vytvárali unikátny výsledok plný typickej ženskosti a netypickej modernosti.

 

Roksanda

Dizajnérka Roksanda Ilincic tentokrát vymenila svoje obľúbené polopriehľadné, hodvábne látky za tlmenejšiu bavlnu. Vytvorila z nich však kolekciu, ktorá jasne definovala jej vlastný rukopis, avšak vďaka citlivej výmene materiálov dosiahla želaný efekt. Ten kombinoval v sebe trendy ležérnosť s moderným minimalizmom. Farebná škála bola z veľkej časti neutrálna, avšak nevyhla sa ani žiarivým tónom červenej, sladkým odtieňom ružovej či teplým akcentom oranžovej.

Ashish

Kolekciu dizajnéra Ashisha Guptu inšpiroval dokumentárny seriál Wild, Wild Country na Netflixe venovaný náboženskému kultu Rajneeshpuram. Charakter „zápornej“ hlavnej postavy sa rozhodol pretaviť do moderného dizajnu, čo sa mu podarilo bohatým použitím zrkadlového efektu. Ten je typický nielen pre spomínaný kult, ale celú indickú módu. „Ženy zrkadlá kedysi nosili kvôli tomu, lebo na mužov sa nemohli pozrieť priamo, využívali ich teda na pozorovanie,“ vysvetľuje dizajnér. Toto celé prepojil s podtónom zvodnosti, ktorý dosiahol vďaka transparentným látkam.

Foto: Indigital

1203

Súvisiace články