Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Voľný čas / 13. január 2021

Smart chladnička, ktorá pomôže s prípravou jedla

Mnohé moderné technológie vdnešnom svete získavajú označenie smart. To sa však netýka len hodiniek či telefónov, ale aj takých prístrojov či spotrebičov ako sú vysávače, čističky vzduchu či dokonca chladničky.

Smart chladnička, ktorá pomôže s prípravou jedla

Mnohé moderné technológie v dnešnom svete získavajú označenie smart. To sa však netýka len hodiniek či telefónov, ale aj takých prístrojov či spotrebičov ako sú vysávače, čističky vzduchu či dokonca chladničky. Práve smart chladnička vyzerá byť veľmi zaujímavým produktom, ktorý pravdepodobne bude veľkým pomocníkom v rôznych domácnostiach.

Dôkazom toho je aj smerovanie značky Samsung, ktorá na medzinárodnom technologickom veľtrhu CES, ktorý sa tento rok uskutočnil v online podobe, predstavila sériu niekoľkých gadgetov so smart funkciami. Jedným z najzaujímavejších kúskov sa stala Smart chladnička Samsung Bespoke 4-Door Flex so zabudovanou AI (umelou inteligenciou).

2

Jej vzhľad je maximálne prispôsobivý, čo umožňuje svojim majiteľom jednoduché zabudovanie do svojho interiéru a jeho štýlu. Vďaka personalizovateľným panelom si jej vzhľad dokáže každý prispôsobiť podľa seba. V rámci Beverage Center™ je k dispozícii dispenzer na vodu s automaticky napĺňanou kanvicou či duálny výrobník ľadu v niekoľkých veľkostiach. Family Hub™ zase poskytuje smart technológiu, ktorá slúži ako plánovač jedál, no umožňuje tiež ovládanie rúry a má v sebe integrovanú aj televíziu. Obrazovka však slúži aj na sledovanie diania v dome cez videokamery, aj na ovládanie osvetlenia v dome či na komunikáciu prostredníctvom správ.

Zaujímavým doplnkom ku chladničkoue je tiež SmartThings Cooking, služba z dielne Samnsungu, ktorá pomáha s varením. Má zabudovaný automatický plánovač jedál, ktorý je synchronizovaný s Whisk’s Food AI a dokáže tak navrhnúť optimálny stravovací plán na celý týždeň, pričom nezabudne ani vytváranie nákupných zoznamov, aby ste sa dokázali zásobiť ingredienciami, ktoré potrebujete na prípravu týchto jedál. Tento program je k dispozícii v rámci Family Hub™, kde takisto môžete sledovať recepty a návody.

4

Po výdatnom, zdravom jedle je potrebné dodať telu a duši aj trochu pohybu. V rámci Samsung Health Smart Trainer , služby v smart televízoroch Samsung sa do kondície dostanete veľmi jednoducho. Váš domov prostredníctvom tohto programu jednoducho premeníte na domáce fitko plné najrôznejších cvičebných plánov. Prepojiť sa dá s novým Smart Trainerom, fitness trackerom, ktorý analyzuje a vyhodnocuje váš výkon v reálnom čase. Takto môžete mať dokonalý prehľad o tom, ako cvičíte, koľko kalórii spaľujete aj to, či sa zlepšujete.

3

Ak by vám smart chladnička a tréner nestačili, Samsung tiež predstavil aj zaujímavý vysávač JetBot 90 AI+, ktorý využíva technológiu na rozoznávanie objektov na vyrátanie optimálnej trasy na vysávanie. Skvelou správou je aj to, že dokáže rozoznať káble a malé objekty, ktoré sú často pri robotickom vysávaní prekážkou.

Foto: Samsung

1203

Súvisiace články