Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Voľný čas / 12. november 2020

Starý dom vymenili za novostavbu na kľúč

Dvadsaťtri rokov žili spokojne v paneláku. Život v byte im neprekážal aj preto, že mohli cez víkend chodiť na chatu.

Starý dom vymenili za novostavbu na kľúč

Dvadsaťtri rokov žili spokojne v paneláku. Život v byte im neprekážal aj preto, že mohli cez víkend chodiť na chatu. Starý dom, ktorý pôvodne slúžil len na rekreáciu, však v poslednej dekáde začal rodinu Petra Miškanina stáť príliš veľa energie aj peňazí na neustále opravy. Manželia sa preto rozhodli, že namiesto nekonečných rekonštrukcií radšej investujú do nového rodinného domu, kam sa presťahujú natrvalo.

Štvorčlenná rodina strávila väčšinu života v paneláku. Málo priestoru a nedostatok súkromia im kompenzovali víkendy na záhrade starého rodinného domu, ktorý manželom Miškaninovcom a ich deťom slúžil ako chalupa. „Každý, kto mal niekedy starý dom, vie, koľko je okolo neho práce a že to človeka môže po nejakom čase skôr otráviť. Namiesto toho, aby sme absolvovali nekonečné opravy a na dôchodok chodili na chatu, ktorá sa nám rozpadá, sme sa rozhodli pre nový domček, kam sa natrvalo presťahujeme,“ hovorí Peter Miškanin.

ekonomicke stavby dom na kluc byvanie vzorove domy realizacia


Pomoc odborníkov

Nový dom so záhradou a garážou, kam sa pohodlne zmestí celá rodina, si nechali Miškaninovci postaviť od stavebnej firmy na kľúč. „V tejto uponáhľanej dobe bola pre nás stavba na kľúč jediná možnosť. Obaja pracujeme na zmeny, takže bez takejto možnosti by to bolo pre nás veľmi zložité,“ vysvetľuje Peter Miškanin, prečo sa rozhodli radšej pre pomoc od odborníkov namiesto výstavby pomocou vlastných síl. „Od začiatku sme vedeli, že chceme murovaný dom. Ideálne aj nízkoenergetický. A v katalógu Ekonomických stavieb sme našli typ domu, ktorý presne zodpovedal našim predstavám,“ dodáva.
S pevným rozpočtom

ekonomicke stavby dom na kluc byvanie vzorove domy interier ekonomicke stavby dom na kluc byvanie vzorove domy realizacia interier

Okrem voľby typu domu býva pre mnoho rodín, ktoré o kúpe rodinného domu uvažujú, dôležité financovanie stavby. Naša rodinka využila na stavbu domu svoje úspory a zbytok doplnila hypotékou. Finančné programy, ktoré stavebná firma v rámci svojich nadstavbových služieb ponúka, tak nevyužili. „Ekonomické stavby ponúkli podmienky, ktoré nám vyhovovali. Typový projekt nám k tomu v priebehu stavby upravili podľa našich predstáv. Bolo veľmi príjemné mať istotu, že cena rozpočtu je pevná a nemenná,“ dopĺňa Petra Miškaninová, jeho manželka.

Dom bez starostí

Nový dom už stojí a spokojná rodina si ho nevie vynachváliť. Najobľúbenejšou časťou nového príbytku sa vraj stala terasa, kde sa celá rodina môže stretnúť bez toho, aby sa tlačila v malej miestnosti ako v bytovke. Terasu a záhradu si užíva aj ich mačka. „Stavbu na kľúč by som odporúčal bez zaváhania, obzvlášť po osobných skúsenostiach s nekonečným trápením sa na úradoch a pri opravách starého domu. Ekonomické stavby za nás vybavili všetko, vrátane stavebného povolenia. My sme s tým mali len zlé skúsenosti, takto sme to mali bez starostí,“ dopĺňa Peter Miškanin.

ekonomicke stavby logo

Ekonomické stavby, s. r. o.,
Pohranická ulica 391, Štitáre,
tel.: 037 655 99 11, 
info@ekonomicke-stavby.sk
www.ekonomicke-stavby.sk

894

Súvisiace články