Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Voľný čas / 23. júl 2020

Magazín TOP FASHION Summer

Máme za sebou chvíle, ktoré nás prekvapili, zmenili, zastavili. Počiatočné ochromenie sveta vystriedala nová nádej, entuziazmus aNÁDYCH, ktorý sa stal hlavným heslom nášho letného vydania.

Magazín TOP FASHION Summer

Máme za sebou chvíle, ktoré nás prekvapili, zmenili, zastavili. Počiatočné ochromenie sveta vystriedala nová nádej, entuziazmus a NÁDYCH, ktorý sa stal hlavným heslom nášho letného vydania. Hlboký nádych, ktorý uvoľní a ozdraví telo aj myseľ, nádych pre našu planétu, nádych pre nové začiatky. Začiatky, ktoré staviame na pevných a udržateľných pilieroch, ktoré dnešný svet potrebuje. Zodpovednosť a silu, robiť každým dňom správnejšie rozhodnutia a uvedomovať si ich dopad na spoločnosť, svet aj nás samotných.

Vzrastá predaj beauty produktov z oddelenia starostlivosti, mikiny Pangaia sú beznádejne vypredané, namiesto preplnených rezortov vyhľadávame oddych v prírode, za ktorým netreba cestovať so žiadnym prestupom... Vždy ma bavilo sledovať trendy. Aj keď sa snažím im nepodliehať a som v mnohých veciach konzervatívna, fascinuje ma spôsob, akým sa menia a odzrkadľujú aktuálne potreby ľudstva. Nejde len o módu. Kým ešte včera chceli všetci ochutnať matcha latté, dnes je to spiced chai latte, vyhľadávali sme exotické chute, teraz sú to lokálne a sezónne potraviny, dynamický spinning s ohlušujúcou hudbou sme vymenili za meditatívnu jógu...

Ľuďom, ktorí sa dnes snažia predpovedať trendy nie je čo závidieť. Napriek všetkým snahám o spomalenie sa svet mení neuveriteľne rýchlo a práca trend forecasterov sa tak stáva hotovou alchímiou. Na začiatku nového desaťročia sa tak stretávame s viacerými protichodnými predpoveďami. Jedni tvrdia, že našich zlých návykov sa len tak nezbavíme, iní veria, že ľudstvo po pandémii precitne, kvalitu povýšime nad kvantitu a uvedomíme si, že skutočné šťasie vo veciach nenájdeme. Ako hovorí jedna z teórií, trendom je nebyť trendy.

Je čas zistiť, čo je pre nás dôležité a urobiť správne rozhodnutie. Vybrať si, či chceme byť lepšími alebo zostať ľahostajnými. Je to na nás.

Barbora Franeková, šéfredaktorka

 
„Dvadsiate roky 21. storočia sa budú niesť v znamení prelínania zdanlivo nezlučiteľného. Práca a zábava, mužské a ženské, vyčerpávajúco intenzívne a meditatívne. Tieto protiklady sa stretnú a spoja v jedno,“ vyjadrila sa ešte na prelome milénií Li Edelkoort. Čo presne to znamená pre módu a čo vlastne budeme nosiť?

026  031 


„Učím sa na vlastných chybách, robím vlastné rozhodnutia, ale aspoň viem, že žijem podľa seba. A keď niečo nevyjde, neobviňujem iných,“ hovorí Erika Palkovičová, ktorá patrí k najúspešnejším modelkám agentúry Elite Bratislava.

043  048 


Mladá maďarská značka, ktorú si behom pár rokov zamiloval celý svet, si svoj úspech vybudovala na poctivom remesle a rešpekte k planéte. Ako hovorí zakladateľka značky: „Naším poslaním je vyvíjať funkčné produkty, ktoré prospievajú duši, prírode aj celému spoločenstvu.“

062  064 


Aj napriek čoraz akútnejšej ekologickej situácii sa zdá, že udržateľnosť stále ťahá za kratší koniec. Len naše zodpovednejšie správanie zjavne stačiť nebude a do hry budú musieť vstúpiť materiály budúcnosti, ktoré celý proces devastácie planéty zmiernia. A to prináša nádej, že riešenie predsa existuje.

032  033 

Nie nadarmo sa hovorí, že tá skutočná krása vyžaruje zvnútra. Fráza? Nie, fakt podložený dôkazmi. Malými krokmi dokážete zmeniť nielen svoje nastavenia mysle, ale i celkovú harmonizáciu organizmu, ktorá sa výrazne prejaví aj navonok.

078  081 


V salóne Joanny Czech, na ktorú nedajú dopustiť svetové hviezdy, nenájdete žiadne lasery ani botox. V exkluzívnom rozhovore sme jednej z najznámejších odborníčok na pleť spýtali, na akom princípe pracuje, aké chyby najčastejšie robíme a ako vyzerá ideálna beauty rutina.

098  099 


Michal a Slávka Bažalíkovci sú netradičný párik, ktorý žije tak, ako mnohí z nás iba fantazírujú. Sú dôkazom, že na to, aby sme si splnili tajné sny, nepotrebujeme horibilné sumy na účte, stačí iba chcieť.

0136  0137 


Najdôležitejšie atribúty ideálneho prázdninového sídla závisia od toho, kto ich definuje. Ak vášmu telu a duši postačuje slnko, teplo, voda a ticho, môže byť ideálna predstava o letnom oddychu osviežujúco prostá.

0126 


Umenie žiť. Aj takto by sa dala charakterizovať južná Morava, kde sa vás dotkne kus histórie, očarí príroda a opojné vína. A to všetko v neopakovateľnej atmosfére.

0142  0145 

Predplatné

Predplaťte si magazín TOP FASHION na rok (4 vydania: jar- leto- jeseň- zima) a získajte hodnotný darček!

Ako si objednať predplatné?

Predplatné magazínu TOP FASHION si jednoducho a pohodlne objednáte ONLINE. Stačí v hornej lište klinkúť na "PREDPLATNÉ" a vyplniť forumlár. 

OBJEDNAŤ MAGAZÍN

Nové číslo nájdete vo všetkých dobrých stánkoch, alebo si ho môžete zakúpiť v digitálnej verzii.

Vydavateľstvo Media/ST rozšírilo svoju produkciu v TOP edícii. Popri úspešných publikáciách Top trendy v bývaní, Top Hotelierstvo a Top hotelníctví vydáva od roku 2011 aj módny magazín Top Fashion. Za vznikom exkluzívneho magazínu stojí Barbora Franeková, Miss Slovensko 2009.

„Práca v modelingu ma inšpirovala k rozhodnutiu priniesť na mediálny trh česko-slovenský magazín zo sveta módy - o jeho lesku a úskaliach, o ľuďoch, pre ktorých je móda prácou i koníčkom, o ženskej kráse i duši, o módnych trendoch a zdravom životnom štýle. Verím, že užitočné informácie i kreatívne inšpirácie si v magazíne nájdu bežní čitatelia i módni profesionáli."

Barbora Franeková

1488

Súvisiace články