Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Voľný čas / 6. máj 2020

Stay Home s Alice Etro

Alice Etro má štýl v krvi. Je kreatívnou riaditeľkou Westwing Taliansko a svoj cit pre dizajn zrejme zdedila.

Stay Home s Alice Etro

Alice Etro má štýl v krvi. Je kreatívnou riaditeľkou Westwing Taliansko a svoj cit pre dizajn zrejme zdedila. Ako napovedá jej priezvisko, pochádza z rodiny Etro, ktorá vlastní rovnomennú módnu značku. My sme sa s Alice spojili a zaujímalo nás, ako zvláda aktuálnu situáciu v Taliansku ona, čo jej pomáha a ako trávi voľné chvíle.

TF: Ako si sa vysporiadala s aktuálnym zákazom vychádzania? (V Taliansku sa postupne začínajú uvoľňovať opatrenia a občania tak môžu chodiť von s rúškami, pozn. redakcie)

AE: Od úplného začiatku som ostala doma. Všetko som si zorganizovala tak, aby som mohla z domu pracovať čo najefektívnejšie. Ako prvé som si určila priority v práci s mojim tímom a takmer ihneď sme prešli na formu virtuálnych stretnutí.

Living room 3

TF: Dotkla sa koronakríza tvojej profesie?

AE: Vo Westwing sme takmer okamžite začali s prispôsobovaním sa k situácii. Všetky oddelenia začali pracovať z domu a nastavili sme nové procesy na optimálnu prácu. Máme časté videohovory, ale aj video-aperitívy, aby sme nestratili sociálny kontakt a cítili sa viac spolu. To je najdôležitejšia vec a ako líder tímu som chcela udržať správnu náladu, aby nás ako skupinu pandémia ovplyvnila čo najmenej.

TF: Tvoj bežný deň v domácej karanténe?

AE: Hneď ako vstanem vždy nakŕmim moje dve mačky a psa. Potom mám raňajky s priateľom. Po rannej káve začínam pracovať a väčšinou to odštartuje video meeting s mojim tímom. Doobeda mám na terase slnečno, takže pracujem odtiaľ. Potom sa vrhnem na varenie obeda. Po jedle zase pokračujem v práci, ale v mojom štúdiu, ktoré si so snúbencom striedame (jeden pracuje z obývačky a druhý v štúdiu a naopak). Neskôr mám ďalší video hovor, ale tentokrát aj s aperitívom v ruke, buď s mojimi kamarátmi, rodinou alebo s kolegami. Popri tom zvyknem variť. Večer si pozrieme seriál alebo film, prípadne si zahráme hru.

Cucina 2  Cucina 3 

TF: Objavila si počas tohto obdobia nové záľuby?

AE: Mojou obrovskou vášňou je varenie a vďaka karanténe mám omnoho viac času sa mu venovať. Viac voľného času kvôli práci nemám.

TF: Si teraz skôr typ „veľa cvičím-zdravo jem“ alebo si v móde „nechce sa mi - aj tak ma nikto nevidí“?

AE: Povedala by som, že som lazy girl, nielen v karanténe, ale aj za bežných okolností. Snažím sa jesť zdravo, ale cvičenie jednoducho nie je pre mňa.

TF: Čo ti pomáha prekonávať stres z tohto celého?

AE: Pri varení sa dokážem úplne uvoľniť. Takisto sa učím miešať drinky, vyrábam ovocné sirupy a vymýšľam nové mixy. Takisto sa snažím tráviť čas na terase, keďže mi veľmi chýba príroda.

Cucina 6

TF: Varíš alebo objednávaš?

AE: Vždy varím.

TF: Podporuješ svoje obľúbené značky a nakupuješ online?

AE: Áno, samozrejme! Nakupovanie je skvelá anti-stresová aktivita. Veľmi rada nakupujem na Westwing, ale aj objavujem malé, menej známe lifestylové a módne značky.

TF: Tvoj karanténny „styling“ je…

AE: Džínsy alebo ľahké nohavice s jednoduchým tričkom alebo kaftanom. Keď som doma som vždy bosá, mám tak obrovský pocit voľnosti.

TF: Umývame si ruky stokrát za deň... Aké mydlo a krém na ruky používaš?

AE: Používam prírodné mydlo s aloe vera a krém na ruky Almond Phytorelax, ktorý som dostala od kolegov na Vianoce. Zrejme nikdy som viac neocenila žiaden darček ako práve tento.

TF: Čo počúvaš?

AE: Nedávno som darovala svojmu priateľovi gramofón (ktorý som našla na Westwing samozrejme) a spolu počúvame staré talianske klasiky na vinylových platniach. Ale aj rôzne nové edície platní modernej hudby.

Living room 4

TF: Čo čítaš?

AE: Čítam tretie vydanie fantastickej ságy L’attraversapecchi.

TF: Kto je pre teba momentálne najzábavnejšou osobou na Instagrame?

AE: Musím povedať, že momentálne využívam sociálne siete úplne inak. Keďže mi chýbajú moji kamaráti, zabávajú ma najmä práve oni.

TF: Ako udržiavaš kontakt so svojou rodinou a kamarátmi?

AE: Keďže varenie je pre nás rodinnou záležitosťou, každý večer sa pripojíme na aperitivo, popri ktorom varíme.

Living room 2

TF: O čo všetko si pre COVID-19 prišla a prídeš?

AE: Rada sa pozerám na veci inak, skôr by som povedala, čo som objavila. Uvedomila som si, kto mi skutočne chýba, prišlo som na to, že milujem svoju prácu a že dokážem s mojim priateľom vychádzať 24/7.

TF: Čo urobíš ako prvé, keď toto celé skončí?

AE: Urobím si s kamarátmi, ktorí mi veľmi chýbajú game night. Potom sa objednám do beauty salónu a ku kaderníkov, a budem dúfať, že to bude ešte predtým, ako si môj priateľ uvedomí, ako v skutočnosti vyzerám

Bývanie podľa Alice Etro:

Doska na krajanie Grace WestwingNow.skDoska na krájanie Grace, WestwingNow.sk  Stolicka Retro WestwingNow.skStolička Retro, WestwingNow.sk  Nastenne zrkadlo Lati WestwingNow.skNástenné zrkadlo Lati, WestwingNow.sk 

Foto: archív Alice Etro, Westwingnow.sk

1461

Súvisiace články