Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Voľný čas / 28. október 2019

Aby prestal váš obľúbený sveter hrýzť

Jeseň azima sú obdobím stvoreným pre všetky tie štýlové, huňaté, pohodlné svetríky. Až do momentu, keď nás začne náš obľúbený kúsok nepríjemne hrýzť.

Aby prestal váš obľúbený sveter hrýzť

Jeseň a zima sú obdobím stvoreným pre všetky tie štýlové, huňaté, pohodlné svetríky. Až do momentu, keď nás začne náš obľúbený kúsok nepríjemne hrýzť. Ako sa toho pocitu navždy zbaviť a užiť si jeho hrejivú a módnu stránku naplno?

Ak patríte k tým z nás, ktoré nemajú problém vrstviť a pokojne pod sveter hodia ešte tielko alebo nátelník, váš problém je veľmi jednoducho vybavený. Čo však v prípade, že je na toľko vrstiev príliš teplo alebo jednoducho nechcete pod svetrom ďalšie tričko? Našťastie existuje zaručený spôsob, ako sa pichania zbaviť.

1. Otočte sveter naruby a namočte do studenej vody. Pridajte pár lyžíc bieleho octu a nechajte 15 minút močiť.

2. Sveter nechajte chvíľu vysušiť a ešte počas toho ako je mokrý do neho vmasírujte štedrú dávku kondicionéru na vlasy. Sveter nenaťahujte a nepoužívajte lacný kondicionér, inak sa produkt môže usadiť vo vláknach. Nechajte kondicionér vo svetri 30 minút.

3. Dôkladne sveter opláchnite v studenej vode a jemne povytláčajte nadbytočnú vodu. Nikdy sveter pri tomto procese nenaťahujte a nežmýkajte, inak narušíte jeho štruktúru.

4. Nechajte sveter vyschnúť na rozloženom uteráku. Po usušení ho dôkladne poskladajte a uložte do plastového vrecka zo zipsom. Vložte do mrazničky a nechajte ho tam celú noc.

5. Na druhý deň z nej vytiahnete sveter, ktorý už nebude nikdy pichať!

Prečo to funguje? Ocot a kondicionér zjemní vlákna, zatiaľ čo mraz predíde odstávaniu vlákien a následnému hrýzeniu.

Ideálne je samozrejme vôbec na takýto sveter nenatrafiť. Väčšinou pichajú tie, ktoré môžu vyvolať alergiu- vlna, kašmír či angora. Pokiaľ máte alergiu, nepomôže vám bohužiaľ ani mrazenie a kondicionér.

3378

Súvisiace články