Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Voľný čas / 18. október 2019

Guerlain a UNESCO budú spoločne chrániť včely

Čo vám ako prvé napadne, keď sa povie Guerlain? Možno je to práve včela, ktorá je symbolom tejto značky vtých najrôznejších podobách.

Guerlain a UNESCO budú spoločne chrániť včely

Čo vám ako prvé napadne, keď sa povie Guerlain? Možno je to práve včela, ktorá je symbolom tejto značky v tých najrôznejších podobách. Včely sú extrémne dôležitou súčasťou nášho životného prostredia a ekosystému, no ich počet každým rokom klesá. Dôležitosť zachovania ich počtu si našťastie uvedomujú organizácie ako UNESCO, ku ktorej sa značka Guerlain pridala v rámci projektu Man and the Biosphere.

17.októbra sa uskutočnilo v centrále UNESCO v Paríži dôležité oznámenie. Organizácia sa spojila s beauty gigantom Guerlain, pričom ich spoločným cieľom je ochrániť populáciu včiel.

Počet včiel každým rokom rapídne klesá a UNESCO s Guerlain sa rozhodli tomu zabrániť. V 5.ročnom programe značka Guerlain prisľúbila pomoc a podporu pri tréningu sietí včelárov v UNESCO Biosphere Resrves, čoho prínosom je vytvorenie kvalitných a efektívnych včelárskych komunít, ale aj trénovaných včelárov. Tento projekt je súčasťou širšej spolupráce so skupinou LVHM, Man and the Biosphere (MAB), ktorá pozostáva z niekoľkých častí.

Včelársky projekt zahŕňa kroky ako vybudovanie včelích fariem, technická podpora či posúdenie miery opelenia a jeho benefitov v lokálnych ekosystémoch. Na začiatku projektu sa ráta s 8 včelármi, ktorí sa budú podieľať na budovaní lepšej biosféry v 44 biosférických rezerváciách, no cieľom je dosiahnuť až 88 biosférických rezerv s 44OO úľmi do roku 2024.

CEO značky Guerlain, Laurent Boillot povedal k tejto spolupráci: „Vymedzíme tak nový level v ochrane včiel, ktoré sú symbolom našej spoločnosti. Sme veľmi radi, že máme možnosť priložiť ruku k dielu a pridať sa k expertom z programu Man and the Biosphere.“

874

Súvisiace články