Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Voľný čas / 4. september 2019

Ako zorganizovať svoju kozmetiku?

Pokiaľ patríte k99% žien, máte doma zbytočne veľa kozmetiky. Je ťažké odolať novému rúžu, (ktorý je síce takmer nerozoznateľný od tých čo už máte doma), najnovšej verzii vitamínu C, či „tomu make-upu, ktorý vyzerá ako druhá koža.

Ako zorganizovať svoju kozmetiku?

Pokiaľ patríte k 99% žien, máte doma zbytočne veľa kozmetiky. Je ťažké odolať novému rúžu, (ktorý je síce takmer nerozoznateľný od tých čo už máte doma), najnovšej verzii vitamínu C, či „tomu make-upu, ktorý vyzerá ako druhá koža. My tomu rozumieme. Keď je však toho už príliš veľa, je na čase vytasiť ťažké zbrane a zorganizovať si kozmetiku. Poradíme vám ako.

@cynthialions

1. Roztrieďte

Základom celého procesu je rozdeliť vaše kozmetické produkty do kategórie- rúže a lesky, maskary, očné tiene, make-up a podkladové bázy, púdre a líčka. Takáto kategorizácia platí u nás, no samozrejme si ju môžete prispôsobiť podľa toho, ako vám to vyhovuje a aké produkty používate. Pri tomto procese určite prídete aj na to, že mnohé produkty sú už po záruke, nepokúšajte preto s nimi šťastie a vyhoďte ich.

b1@lifeinjeneral

2. Organizácia

Pokiaľ ste sa už niekedy pokúšali urobiť poriadok vo svojich veciach, určite viete, že je len veľmi ťažké ich takto udržať dlhodobo. Ak už máte dosť neporiadku a chaosu, e nevyhnutné zainvestovať do organizérov.

1SheHe Online

3. Usporiadanie

Pri produktoch akými sú púdre, líčka, očné tiene a iné paletky, sa inšpirujte prístupom Marie Kondo. Neukladajte ich preto plochou časťou, ale na hrany. Takto ostanú dlhšie usporiadané a veľmi rýchlo sa vo svojich produktoch zorientujete.

b3@dacyknight

4. Uskladnenie

V prípade, že máte svoje „vanity“ zrkadlo, uskladnenie vašich produktov je jasné. Čo ak je jedinou alternatívou kúpeľňa a ani tam nie je miesto navyše? Ako prvé by nás zrejme napadli police v skrinkách či regáloch, veľmi úspornou alternatívou však sú dvierka na skrinkách. Na nich z vnútornej alebo vonkajšej strany stačí zavesiť menší držiak s policami, kam môžete uložiť všetky vaše zorganizované, kozmetické poklady.

5. Najdôležitejšie majte po ruke

Pravdepodobne nevyužívate všetky produkty každý deň. Niektoré sú určené na akútne problémy (ako vyrážka, ktorá nás ráno prekvapí), iné zase na špeciálne príležitosti (umelé riasy). Produkty, ktoré však používate denno-denne majte oddelené, vyhraďte im špeciálne miesto, ktoré bude ľahko prístupné.

Naše tipy:

3fds 71AmRFwYtLL. SL1500 71jQoMoLUnL. SL1500
 
 
Ďalšie praktické pomôcky:
 
61DUyBjE QL. SL1000 61f4 2 vBeL. SL1000 715xDhklEiL. SL1500
 
Foto: Amazon
2394

Súvisiace články