Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Kultúra / 3. máj 2021

Najlepšie historické seriály

Všetci fanúšikovia seriálu Bridgerton zbystrite! Ak ste už stihli zhltnúť všetky epizódy štýlového, romantického a dokonca aj kritikmi schváleného seriálu Bridgerton, máme pre vás niekoľko tipov na podobné seriály!

Najlepšie historické seriály

Všetci fanúšikovia seriálu Bridgerton zbystrite! Ak ste už stihli zhltnúť všetky epizódy štýlového, romantického a dokonca aj kritikmi schváleného seriálu Bridgerton, máme pre vás niekoľko tipov na podobné seriály! Či už hľadáte poriadnu dávku drámy, romantiky a lásky alebo štýlu a humoru, v našom zozname si nájdete to svoje.

@bridgertonnetflix

Downtown Abbey

Pokiaľ ste tento seriál ešte stále nevideli, začnite práve nim. Dnes je to už doslova klasika, ktorá nastavila latku všetkých historických seriálov pomerne vysoko. Seriál sa síce odohráva v inom období ako Bridgerton, avšak takisto je plný spoločenských škandálov, historického kontextu vrátane Prvej svetovej vojny či potopenia Titanicu, a príbehov zo života britskej aristokracie.

 

Outlander

Ďalšou z klasík je seriál Outlander, ktorého dej je zasadený do polovice 18.storočia avšak z moderného pohľadu hlavnej hrdiny z 20.storočia. Už len táto zápletka stojí za zhliadnutie, čo si myslia aj obrovské zástupy fanúšikov tohto seriálu, vďaka čomu je na svete už 5 celých sérií. Cestovanie v čase, hľadanie lásky, skvelé scény a krásne kostýmy sú to, čo vás určite osloví.

 

The Great

Seriál z trochu iného súdka je The Great, ktorý kombinuje surreálnu fikciu s historickými faktmi, vďaka čomu vzniká skutočne výnimočne vtipný seriál. Opisuje život a vládnutie ruskej cárovnej Kataríny II. Vierohodne ju stváraňuje Elle Fanning a každá scéna v sebe spája opulenciu vtedajšieho ruského dvora, dokonalých kostýmov a sofistikovaného humoru.

 

Harlots

Dej tohto seriálu sa takisto odohráva v Londýne, avšak pár rokov pred érou Bridgertonu. V tomto seriáli budete môcť nahliadnuť do príbehu jedného z “nevestincov” a jeho majiteľky, ktorá sa snaží uživiť svoje dcéry. Seriál krásne vykresľuje nielen vtrdajšiu dobu a jej morálne hodnoty, ale aj podnikateľského ducha žien a tak trochu iný pohľad na najstaršiu profesiu.

Belgravia

Seriál pomenovaný po prestížnej londýnskej štvrti, ktorú má na svedomí rovnaká producentka ako seriál Downtown Abbey. Jeho témou je tajné tehotenstvo 25-ročnej aristokratky a ďalšie tajomstvá vrchnej vrstvy v Londýne, ktoré sú prepájané so škandálmi. Podobne ako v Bridgertone sa môžete tešiť na elitné akcie plné nádherných kostýmov.

 

Dickinson

Seriál Dickinson vás vezme do obdobia, kedy žila slávna spistovateľka Emily Dickinson, kde nám predstaví spoločenské pomery z rôznych perspektív, ktoré sa následne pretavili do jej tvorby. Emily má pocit, že nepatrí do svojej doby a predstavuje si svoj vlastný svet, v ktorom by sa jej žilo lepšie. Krásne vyobrazuje aj boj ženy o svoj hlas.

 

Vanity Fair

Miniséria natočená podľa rovnomennej knihy z roku 1848, ktorá je známa svojou ostrou satirou Regency éry. Vyobrazuje spoločenské udalosti v tomto období, ktoré boli plné škandálov. Hlavnou hrdinkou je Becky, ktorá sa snaží šplhať po spoločenskom rebríčku a robí všetko preto, aby sa dostala čo najvyššie.

Ghosts

V tomto seriáli sa spája niekoľko rôznych ér. Dej sa odohráva v súčasnosti, kedy sa pár presťahuje do nového domova - historickej vily, kde zistia, že v nej straší. Duchovia z obdobia 19.storočia až po modernú históriu 90.rokov sa vracajú do domu, kde svojich nových obyvateľov strašia. Aj keď nejde i historický seriál, vďaka svojmu deju a historickým elementom v kombinácii so správnou dávkou humoru, vás určite zaujme.

 

Gentleman Jack

Tento seriál je založený na skutočných udalostiach, inšpiráciu čerpá z reálneho denníka Anne Listerovej. Dej opisuje život ženy v polovici 19.storočia, ktorá na vtedajšiu dobu žila skutočne neobvykle, bola totiž lesbička. Svoj denník práve preto zakódovala do reči algebry a starovekej gréčtiny. Príbeh sa odohráva v nádhernom prostredí anglického vidieku a historického sídla. Jednoducho neviete, na čo pozerať skôr!

Foto: Instagram

17368

Súvisiace články