Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Kultúra / 15. máj 2020

Redakčné tipy do karantény: Knihy

Mnohí znás si našli cestu späť ku knihám práve vďaka karanténe. Tí, ktorí sa ich nikdy nevzdali, svoj vzťah ku nim prehĺbili.

Redakčné tipy do karantény: Knihy

Mnohí z nás si našli cestu späť ku knihám práve vďaka karanténe. Tí, ktorí sa ich nikdy nevzdali, svoj vzťah ku nim prehĺbili. Aj v redakcii Top Fashion sme si spríjemňovali dlhé dni, neskoré večery alebo slnečné rána práve dobrými knihami. Tieto by sme odporučili aj našim čitateľom.

Martina

Verným spoločníkom v čase strávenom doma sú jednoznačne knihy, ktoré nám momentálne spríjemňujú naše momenty viac, než kedykoľvek predtým. Mojou jasnou voľbou je obľúbený spisovateľ Paulo Coelho, ktorého diela považujem za veľmi pútavé. Naposledy som siahla po knihe Víťaz je sám, ktorej dej sa odohráva počas filmového festivalu v Cannes. Do zápletky vstupujú producenti, slávni herci a sériový vrah. Kniha je obrazom smotánky, elity, ktorá v súčasnosti určuje trend v posudzovaní spoločenských hodnôt. Pre niekoho môže byť toto čítanie aj akousi duševnou očistou, určite odporúčam.

paolo coelho

Janka

Behom domácej karantény som si objednala na odporúčanie Americký denník. Hľadala som niečo, čo sa dá čítať po častiach, pri čom si oddýchnem a pookrejem. Presne taká je táto kniha českej novinárky Jany Ciglerovej, ktorá prináša osobné postrehy o živote na Floride v Spojených štátoch, kde žila posledné tri roky. Veľmi pútavé a svieže čítanie.

24556269 americky denik

Alex

Počas karantény sa mi do rúk dostali knihy, o ktorých by som si nikdy nemyslela, že ma budú zaujímať. Zatiaľ čo kedysi ku mojim obľúbeným titulom patrili klasiky od Oscara Wilda či F.S.Fitgeralda, teraz sa mojim favoritom stal Nassim Taleb a jeho knihy Antifragilita a Nasadiť vlastnú kožu. Obe knihy mi pomohli nájsť zmysel v tom, čo sa okolo nás deje a to bez akýchkoľvek plytkých prirovnaní a metafor. Bývalý obchodník na burze využíva na vysvetľovanie zaujímavých fenoménov v živote matematiku, podčiarkuje ich filozofiou a vlastnými príbehmi zo života. Ešte od letnej dovolenky mám tiež rozčítanú zbierku noviel od Johna Steinbecka, ktoré sa odohrávajú v Kalifornii a každá má skvelú pointu.

antifragile  steinbeck 

Foto: archív vydavateľstiev

1129

Súvisiace články