Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Kultúra / 6. apríl 2019

5 kníh pre milovníkov krásy

Krása má nekonečné množstvo podôb. Od dizajnu cez módu až po prírodu.

5 kníh pre milovníkov krásy

Krása má nekonečné množstvo podôb. Od dizajnu cez módu až po prírodu. Tieto knihy nám predstavujú niekoľko jej tvárí prostredníctvom nádherných fotografií plných farieb. Potešia nielen milovníkov kozmetického priemyslu či fotografií, ale aj prírody a dizajnu.

Dior: The Art of Color

Francúzsky módny dom oslavoval farby vždy podľa seba. Či to už bolo prostredníctvom ikonickej 5-farebnej paletky v roku 1987 alebo 40 odtieňmi červenej v ére New Look. Táto kniha odhaľuje históriu Dior Beauty a jej rôzne prístupy kreatívnych riaditeľov vrátane Serge Lutens, Tyen a Petra Phillipsa. Kniha obsahuje nádherné, farebné fotografie, ktoré vás potešia aj po estetickej stránke.

Noodled, James Pecis

James Pecis je jedným z najobľúbenejších hairstylistov a kaderníkov v módnom svete. Je pravidelnou súčasťou najväčších prehliadok, fotenia kampaní či editoriálov. V tejto knihe sa spojil s projektom Mission Blue, ktorá ochraňuje oceány. Vyšla iba v limitovanom počte 2000 kusov a prepája Jamesovu kreativitu vo vlasoch s prírodnou krásou oceánov. Asociácie vrátane obrovských vĺn či nenápadných štruktúr sú fascinujúce. Portréty sú nafotené čierno-bielo, zatiaľ čo oceány vynikajú v plnej farbe.

2

Hair, Sam McKnight

Hairstylingová legenda, Sam McKnight vytvoril knihu ikonických fotiek, v ktorej nájdete jeho prácu počas 40-ročnej kariéry. Od Princeznej Diany cez Kate Moss až po prácu s Karlom Lagerfeldom pre Chanel či jeho výstavu v Londýne. Jednoducho to je kniha pre každého milovníka krásy v rôznych podobách, ktorá navyše ponúka detailný prierez históriou.

3

Dans les champs de Chanel, à Pégomas, en pays de Grasse

Táto kolekcia poetických kníh prepája vezme čitateľa do údolia Pégomas, kde Rodina Mulovcov pestuje vzácne kvetiny pre parfumy Chanel N°5 a Coco Mademoiselle už niekoľko generácií. Rozpovie príbehy týchto kvetín, ktoré dotvárajú ich fotografie. Zbierka kníh zaujme nielen milovníkov kozmetiky, ale aj dizajnu.

4

François Nars

Pohľad na život zakladateľa ikonickej značky NARS, Françoisa Narsa. Nájdete v nej jeho osobné zbierky, kreatívne vízie a tvorbu, všetko zabalené do estetickej publikácie, ktorú vydalo vydavateľstvo Rizzoli. Na 500 záberoch môžete retrospektívne obdivovať jeho prácu a tiež spoznávať vplyv, ktorým pretvoril beauty priemysel.

5

Foto: archív vydavateľstiev

1411

Súvisiace články