Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Kultúra / 13. február 2019

Phillip Lim uvádza kuchársku knihu

Kuchárska kniha adizajnové dielo vjednom. To je kniha More than our Bellies, ktorú napísal Phillip Lim aofotografie sa postarala holandská fotografka Viviane Sassen.

Phillip Lim uvádza kuchársku knihu

Kuchárska kniha a dizajnové dielo v jednom. To je kniha More than our Bellies, ktorú napísal Phillip Lim a o fotografie sa postarala holandská fotografka Viviane Sassen.

„Jedlo je pre mňa láska. Láska, o ktorej snívame, ktorú dávame aj prijímame,“ povedal na margo knihy dizajnér, ktorý emigroval z Thajska do Ameriky počas kambodžskej genocídy v roku 1975. Jedlo je pre neho niečo, čo mu pripomína domov, ale aj jeho mamu. „Vôňa konkrétnych jedál a potravín ma berie späť v čase, keď som ako malý chlapec trávil hodiny v kuchyni s mojou mamou,“ hovorí.

2

4

Dizajnér priznáva, že nemá žiadne profesionálne skúsenosti ani zručnosti, no o tom jeho varenie vôbec nie je. Podľa neho jeho kniha nie je tradičná, je o potešení z jedla a z procesu prípravy. Recepty sú pre neho veľmi osobné pretože mu dovoľujú vyjadriť sa aj iným spôsobom ako v móde. Nájdete v nej jednoduché recepty, ktoré zvládnete v priebehu pár minút, ale aj komplexné jedlá typické pre juho-východnú Áziu. Tešiť sa môžete na dostatok chilli, limetky aj zázvoru.

3

Fotografie pripomínajúce ilustrácie nezobrazujú výsledné jedlo, ale ingrediencie, ktoré ho tvoria. Vďaka tomu dosiahla kniha dizajnový a úplne unikátny look.

Foto: vydavateľstvo Wilco Art Books

1335

Súvisiace články